Nokia har inte haft det helt enkelt i marknadens lägsta segment. Flera av företagets billigare modeller har haft svårt att konkurrera. Det inkluderade Nokia 7.1 som hade svårt att utmana i sin prisklass när vi testade den i december. Med ett nytt pris får den nu ändå en fin utmärkelse i efterhand.

Alltid aktuella utmärkelser

Här på Surfa testar vi ungefär en smartphone varje vecka. Trots att vi alltid kan testa och skriva om det senaste och hetaste släpper vi dock aldrig fokus på det mer prisvärda och ibland det lite äldre. Med Svenska Smartphoneguiden är vår målsättning att ge dig som läsare Sveriges bästa konsumentvägledning. Eftersom det alltid lanseras nya mobiler och gamla mobiler alltid får nya priser, kan ett test som gjordes för en månad sen inte längre vara lika aktuell i dag. Vi uppdaterar därför hela Svenska Smartphoneguiden flera gånger per månad för att du alltid ska få ta del av de mest aktuella utmärkelserna.

Ett exempel på hur vi arbetar har dykt upp i dag. Vi har nämligen precis uppdaterat Svenska Smartphoneguiden med en ny utmärkelse för bästa mobilen under 3 000 kronor. Det är Nokia 7.1 som har tagit över utmärkelsen från Motorola Moto G6 Plus. Anledningen är att Nokia 7.1 har sjunkit i pris efter kampanjer som pågått de senaste veckorna. Trots att vi Nokia 7.1 som inte mycket mer än ”bra” i vårt test som publicerades i december, har den nu alltså fått en av totalt nio utmärkelser som vi delar ut till alla 158 testade mobiler.

Nokia 7.1

Nytt pris ger nytt värde

När Nokia 7.1 lanserades kostade den 4 000 kronor i svenska butiker. Det gjorde det omöjligt för oss att inte jämföra den med konkurrenter så som Xiaomi Pocophone F1 och Nokias egen Nokia 7 Plus, som båda erbjuder bättre prestanda och batteritid. Nu har Nokia 7.1 dock sjunkit under 3 000 kronors-strecket. Det gör den inte längre till en bra mobil som har svårt att konkurrera, utan till den bästa mobilen i sin prisklass.

Bäst under 3000 kronor
Nokia 7.1
4.8 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:5,84 tum
Bra att veta:Vi har testat den svart/blåa-versionen men det finns också en grå variant.
Fördelar
+ Gedigen konstruktion
+ Dubbla SIM
+ Färgrik skärm
+ Android One
Nackdelar
- Medelmåttig processor
- Kallblå skärm
- Bräcklig glasbaksida
- Saknar vattentätning
Kamera5.5
Skärm6
Batteri6.9
Kamera5.5
Skärm6
Batteri6.9
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Utmärkelsen till Nokia 7.1 blir den första av sitt slag för Nokia. Företaget har tidigare bara haft rekommenderade mobiler i högre prisklasser och försök till billigare modeller har inte lyckats särskilt väl i guiden. Så länge inte en annan mobil kan erbjuda ännu mer för samma pris och så länge Nokia 7.1 behåller sitt nya pris och tillgänglighet kommer den också behålla sin utmärkelse. Du hittar alltid de senast rekommenderade mobilerna i Svenska Smartphoneguiden.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + sju =