Telenor är den enda stora teleoperatören som inte har presterat planer på en 5G-lansering i Sverige i sommar. Operatören blickar ändå framåt och lanserar nu Telenor Beta, som låter kunder testa nya funktioner genom ett obegränsat mobilabonnemang som kostar 69 kronor per månad.

Obegränsat i beta-test

Telenor Beta ska användas av en sluten grupp användare som får delta genom att först anmäla intresse. De som väljs ut för att delta får ett obegränsat Telenor-abonnemang med ett pris på 69 kronor per månad. Priset är fast till och med februari 2021, då testperioden löper ut. Under tiden är tanken att beta-testare ska utvärdera tjänsten och besvara frågor från Telenor. Telenor varnar dessutom för att användare inte kommer att få tillgång till vissa funktioner som vanligen erbjuds. Det går till exempel inte att använda eSIM, det går inte att lägga till extra SIM-kort och det går inte att betala extra för att aktivera tjänster så som Telenor Global, som ger lägre samtalskostnader till andra länder.

Beta-testningen börjar nu i maj och fortsätter alltså till och med februari 2021. Från och med november kommer fler funktioner att aktiveras. Då har kunder dessutom möjlighet att kombinera abonnemanget med avbetald hårdvara, vilket inte är möjligt till en början.

Telenor har inte bekräftat hur många kunder som kan få delta i beta-testet. Det är gissningsvis relativt begränsat och kan knappast ses som ett alternativ att räkna med som en ersättare för konkurrenternas obegränsade abonnemang. För de som är intresserade är i alla fall 69 kronor per månad ett minst sagt lockande pris för ett obegränsat abonnemang. 

Abonnemangsguiden

Källa: Telenor

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here