Snart drar det igång, IFA 2016. Som barn innan julafton ser vi på redaktionen fram emot vad som visas upp på årets upplaga av mässan i Berlin. Precis som inför julafton är det möjligt för oss att titta under granen, lyfta och skaka lite på paketen för att försöka lista ut vad det är vi kommer att få. Liknelsen haltar kanske lite men många rykten om vad som kommer att visas upp under den stora IFA-mässan i Berlin florerar ändå på Internet. Här har vi samlat några av de rykten som är särskilt intressanta.

Nya telefoner och tillbehör

IFA-mässan är startskottet för hösten och julsäsongen. Den är därför en intressant mässa för alla som vill ha koll på vad som händer i mobilvärlden under resten av året. Ett av många företag som kommer att visa upp sina nya produkter är den kinesiska tillverkaren Huawei. Företaget förväntas presentera minst en ny Android-smartphone i samband med att IFA-mässan drar igång. Vi vet inte exakt vad som kommer att dyka upp från företaget men en telefon, möjligen tillhörande företagets Mate-serie, ligger troligen på schemat.

Huawei Mate 8 Recension skarm
Huawei Mate 8 lanserades på MWC-mässan i mars i år.

På förra årets IFA-mässa visade Sony upp sin Xperia Z5-serie. Företaget introducerade därefter sin nya Xperia X-serie under början av detta året så det är tveksamt om någon modell av motsvarande kaliber kommer att dyka upp nu igen. Med lite tur får vi ändå åtminstone se någon mindre nyhet från företaget.

LG har bekräftat att deras nya telefon, LG V20, inte kommer att lanseras under IFA-mässan. Däremot är det möjligt att företaget istället visar upp en ny telefon, så som LG G Flex 3, som vissa rykten påstår.

Lenovo kommer snart lansera sin modulära Moto Z-telefon så företaget kommer troligen inte visa upp någon ny smartphone. Till Moto Z kan det däremot dyka upp nya så kallade Moto Mods – tillbehör som går att fästa på baksidan av mobilen.

Moto Mods Leak
Lenovo Moto Z med tillbehör som kan fästas på baksidan av telefonen.

Samsung visade nyligen upp sitt nya flaggskepp, Galaxy Note 7, vid ett separat evenemang i London. Samsung förväntas därför inte visa upp någon ny smartphone på IFA 2016 men företaget har annat på G.

Smarta armband och klockor

Under förra året visades många nya smarta klockor upp på IFA-mässan. Med tanke på att marknaden för smarta klockor inte riktigt har kommit igång så starkt som vissa företag hade hoppats skulle vi kunna tro att det blir lugnare i år. Faktum är dock att rykten kring smarta klockor går heta.

Samsung IFA 2016 invite-650-80

Samsung har till exempel lämnat ledtrådar som pekar på att en ny smart klocka, Gear S3, kommer att visas upp på IFA 2016. Under förra året visade företaget upp föregångaren till den förväntade nyheten, Gear S2, under IFA-mässan.

Utöver det visar vissa rykten att ett flertal andra stora tillverkare har planer på att introducera nya klockor. ASUS, Lenovo och Fitbit är bara några av de många företag som väntas slåss om uppmärksamhet på den stora mässan.

Häng med till Berlin

Surfa kommer att vara på plats i Berlin för att bevaka IFA-mässan mellan den 31 augusti och den 5 september. Vi kommer att ta en titt på de absolut hetaste mobilerna, klockorna och allt annat som har med mobil teknik att göra. Se till att komma in hit till Surfa.se under veckan för att se framtiden för mobil teknik. Gilla oss gärna på Facebook och prenumerera på vår Youtube-kanal längst upp till höger i denna artikeln för att få alla nyheter och videoreportage från Berlin i ditt flöde.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Roger är skribent på Surfa.se. Han har studerat vetenskapsjournalistik vid Umeå universitet och har ett stort intresse för konsumentelektronik. Vill du kontakta Roger så maila till: roger@surfa.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

sex + tjugo =