Withings Steel HR erbjuder smarta funktioner i analog klocka

0

Withings Steel HR är en analog klocka med smarta funktioner. Medan de flesta företag som satsat på smarta klockor valt att utgå från en liten dator som de har gett en klockas funktioner angriper Withings utmaningen från en annan vinkel. Företaget utgår från en klassisk analog klocka som de sedan gett ett antal smarta funktioner.

Klassisk design möter ny teknik

En stor trend bland de smarta klockorna på årets IFA-mässa i Berlin har varit design. En klocka ses som en accessoar som ska se snygg ut, inte bara bidra med smarta funktioner. Withings har valt att i första hand satsa på stil och design och låtit de smarta funktionerna komma i andra hand. Withings Steel HR är en analog klocka, med en urtavla som inte går att ändra utseende på, ett armband i standardmått som går att byta ut och analoga visare för både tid och smarta funktioner.

withings klocka 1

Det sitter också en display på Withings Steel HR, en liten rund skärm på ovandelen av urtavlan som kan visa olika typer av information. Här visas antal tagna steg, puls som mäts med den inbyggda pulsmätaren och andra notiser från mobilen. Användare har dock inte möjlighet att interagera med sin mobiltelefon från klockan. På sidan av klockan sitter en knapp med vilken det går att byta mellan den information som ska visas eller avvisa notiser om till exempel samtal eller larm men klockan har alltså ingen pekskärm.

I den tillhörande mobilappen går det att följa all statistik som mäts av klockan. Skulle du vara utan din mobil några dagar klarar klockan att spara upp till en veckas statistik, innan den behöver kontakt med en telefon igen.

withings klocka 3

Ger andra möjligheter

Withings Steel HR har inte samma möjlighet att använda en massa olika appar, som andra smarta klockor kan. Med klockan kommer dock andra fördelar. Den fungerar till exempel både med mobiltelefoner som kör Googles operativsystem Android Wear och Apples iOS.

Vattentåligheten är också i en klass för sig jämfört med många andra smarta klockor, Withings Steel HR är gjord för att kunna simma med och företaget utlovar att den ska tåla djup på femtio meter. Den sista, men långt ifrån minsta, fördelen som är värd att nämna är batteritiden. Withings Steel HR klarar upp till tjugofem dagar på en laddning.

Withings Steel HR kommer att lanseras i två modeller, en mindre för cirka 1 900 kronor och en större för ungefär 2 000 kronor. Klockan kommer börja säljas i oktober.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 5 =