Efter flera månaders väntan har Samsung Galaxy S8+ Dual SIM äntligen lanserats i Sverige. Samsung säljer nu telefonen officiellt genom sin egen hemsida för samma pris som den vanliga versionen av Samsung Galaxy S8+. Det betyder att konsumenter nu har möjlighet att köpa en telefon med stöd för dubbla SIM, utan att betala mer eller förlora någon annan funktionalitet.

Direkt från Samsung

Samsung har tidigare varit restriktiv med sitt stöd för dubbla SIM-kort i Android-smartphones i Sverige. Vissa billiga telefoner från Samsung har haft stöd för dubbla SIM men stödet i Galaxy S-serien har varit kraftigt begränsat. Nu säljer alltså Samsung sitt senaste flaggskepp på sin egen hemsida med dubbla SIM. Samsung Sverige har bekräftat till Surfa att modellen inte kommer att säljas genom återförsäljare i Sverige. Den nya modellen kommer bara vara tillgänglig på webben, genom samsung.com.

Samsung Galaxy S8+ Dual SIM har samma typ av SIM-kortshållare som den vanliga versionen av telefonen. Den enda skillnaden är att microSD-korthållaren också kan agera som en extra SIM-korthållare. Det betyder att det inte går att använda dubbla SIM och ett microSD-kort i telefonen samtidigt. Den nya modellen ger helt enkelt konsumenter möjlighet att välja hur telefonen ska användas.

Samsung Galaxy S8+ Dual SIM

Bara för Plus-modellen

Det är alltså bara Plus-versionen i Galaxy S8-serien som erbjuder stöd för dubbla SIM. Galaxy S8 säljs inte alls i Sverige med stöd för dubbla SIM. Det är också värt att notera att Galaxy S8+ Dual SIM visserligen kostar lika mycket som den vanliga versionen av Galaxy S8+ från Samsung men att vissa återförsäljare kan erbjuda lägre prissättning på enkel-SIM-versionen.

I slutänden erbjuder Galaxy S8+ Dual SIM ökad funktionalitet än den vanliga versionen, för samma höga pris. Samsung Galaxy S8+ har utmärkelsen Bäst i test i Svenska Smartphoneguiden. Det gör dual SIM-versionen av telefonen till Sveriges bästa smartphone just nu. Eftersom den bara går att köpa från Samsungs egen hemsida och inte är allmänt tillgänglig hos svenska återförsäljare kan den dock inte få en utmärkelse i guiden. Just nu har Huawei Mate 9 Pro guidens utmärkelse för Bäst med dubbla SIM.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 1 =