Skagen Connected är en smartklocka ”under cover”

0

Vi har sett många smartklockor lanseras under de senaste åren och de flesta ser ungefär likadana ut. De har en färgskärm som lyser på framsidan och som slukar energi. Klocktillverkaren Fossil satsar på en annan typ av design med en serie av smarta klockor kallad Skagen Connected. Serien introducerades förra året men nu finns nya färgalternativ och vi har äntligen fått ta en titt på ett exemplar.

Digitala notiser med analoga visare

Skagen Connected ser ut som vilken stor klocka som helst. Den har en väl tilltagen urtavla, tre knappar på klockans höra sida och ett standardbrett 20 mm armband som kan bytas ut med nästan vilket armband som helst. Till skillnad från Withings Steel HR som vi tog en titt på i höstas så har Skagen Connected ingen bildskärm som kan visa notiser. Alla notiser och all information visas istället med klockans analoga visare som styrs digitalt.

Klockans visare kan programmeras att bete sig på olika sätt beroende på vad som händer på din smartphone. Den är kopplad med Bluetooth till din telefon och när en notis når din smartphone kan visarna på klockan flyttas för att återspegla notisen. Båda visarna kan exempelvis temporärt flytta till tvåan på urtavlan för att symbolisera ett nytt SMS eller till trean för att symbolisera en Facebook-notis. Utöver det finns en ring med siffror runt urtavlan. Ringen gör det möjligt för klockan att använda sina visare för att visa dagens datum med bara ett knapptryck.

Fokus på aktivitetsmätning

Skagen Connected har också en extra liten mätare. Klockans stor fokus är på aktivitetsmätning. Den har en accelerometer som kan mäta tagna steg och många andra aktiviteter. Aktivitet visas med klockans mindre visare. Här visas hur långt användare har kommit för att uppnå sitt aktivitetsmål för dagen. Även den lilla visaren kan dock användas för att signalera enkla meddelanden.

Skagen Connected finns att köpa för mellan 2 000 och 2 500 kronor beroende på modell och design. Den är tyvärr lite svår att få tag på i Sverige men den finns att köpa online och säljs även i Köpenhamn för dig som bor i södra Sverige.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + två =