Nytt märke visar microSD-kort som är snabba i mobilen

0

Om du har en Android-telefon som har ont om lagringsutrymme har du troligen möjlighet att expandera ditt lagringsutrymme med ett minneskort. En majoritet av marknadens Android-telefoner har nämligen stöd för microSD-kort. Android har dessutom officiellt stöd för tekniken. Det är dock inte helt enkelt att hitta ett snabbt microSD-kort för att garantera bra prestanda. Nu kommer dock en märkning som ska göra det enklare att hitta rätt. SD A1 och SD A2 sätter minimumkrav för hög prestanda.

Grundläggande minimumkrav

Om du vill köpa ett snabbt microSD-kort finns det redan flera märken som du kan leta efter för att se till att ditt microSD-kort är snabbt nog för dina önskemål. De flesta märkningar fokuserar dock på hur snabbt kortet kan skriva som snabbast. Om kortet ska användas för att driva appar är det viktigare hur många relativt små filer som kan föras över på kort tid. Det betyder att kort som marknadsförs som snabba inte nödvändigtvis är snabba när de ska användas för appar. Den nya A-märkningen från organisationen bakom microSD sätter krav för sådan typ av snabb överföring. A1 är en standard som faktiskt presenterades redan förra året. Den sätter grundläggande grav som tagits fram i samarbete med Google. Den finns redan på marknaden på ett fåtal microSD-kort från företag så som Toshiba och SanDisk.

A2 höjer ribban

På MWC 2017 presenterade SD-organisationen en ny standard kallad A2. Den mer än dubblerar kraven för prestanda för att se till att du som vill ha det bästa kan få ett riktmärke att följa. I nuläget sätter standarden så höga krav att det inte finns några kort tillgängliga med officiellt stöd men det bör lanseras A2-kort under det närmaste året.

Snabbt microSD med A2

För att läsa ett snabbt microSD-kort behöver även telefoner ha stöd. En telefon som inte är märkt med varken A1 eller A2 kan potentiellt använda åtminstone A1-kort men i framtiden kommer även smartphonetillverkare märka sina mobiler för att visa konsumenter vilka telefoner som är snabba nog.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × 1 =