Sony Xperia XZ vs. Samsung Galaxy Note 7 – kamera-shootout!

0

När Sony presenterade Xperia XZ på IFA-mässan i Berlin fokuserade företaget på ett flertal nyheter i sin kamera. En av nyheterna var kamerans nya assisterade laserfokussystem som sägs förkorta tiden det tar att fånga en bild med telefonen. Vi satte Sonys påståenden på prov och testade den mot Samsung Galaxy Note 7.

Dubbelklick vs. kameraknapp

Vi gjorde totalt ett tiotal tester på mässgolvet i Berlin. Testerna var alltså inte gjorda i en kontrollerad miljö men de kan ändå ge en fingervisning hur bra de två telefonerna är på att ta en snabb bild. I alla våra tester märkte vi att Sonys snabbstart med kameraknappen inte är lika snabb som Samsungs dubbelklick av hemknappen. Det tar ett tag för Xperia XZ att registrera knapptrycket och starta upp knappen. Förklaringen är troligen att det vore opraktiskt om kameran startade varje gång kameraknappen råkade tryckas in. Telefonen väntar därför en stund för att se om knapptrycket var menat eller inte.

Sony Xperia XZ

Sonys nya flaggskepp är riktigt snabbt när kameraappen är uppe. Kameran fokuserar minst lika snabbt som Galaxy Note 7 men tiden det tar att aktivera kameran är märkbart långsammare. I våra tester tog det oftast mellan 0,1 och 0,5 sekunder längre att ta en bild med Xperia XZ än det tar med Galaxy Note 7.

Tester är på väg

Surfa har testat Samsung Galaxy Note 7 under de senaste två veckorna men på grund av en stor återkallning av företagets telefoner kommer det dröja tills vi kan publicera vår recension. Den bör dock anlända om några veckor. Xperia XZ lanseras i oktober och vårt test av telefonen bör släppas dagen innan telefonens lansering.

Uppdatering: Det bör noteras att vi använde standardläget för Xperia XZ, ”Snabbstart. Starta endast”, i videon. (5 september 17:08)

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 − tio =