Samsung Galaxy S9+
6.6 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:6,2 tum
Bra att veta:Vi har testat den rosa versionan av Galaxy S9+ men det finns också en blå och en svart.
Fördelar
+ Otrolig skärm
+ Mycket bra kamera
+ Dubbla SIM
+ Kraftfull processor
Nackdelar
- Bräcklig glasdesign
- Onödiga appar
- Hybrid-lösning för dubbla SIM
Kamera7
Skärm8.7
Batteri6.6
Kamera7
Skärm8.7
Batteri6.6
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Sammanfattning

Samsung Galaxy S9+ är en oerhört komplett och polerad smartphone. Den visar vad Samsung är duktiga på och visar samtidigt att smartphones inte behöver kompromissa med funktioner för att erbjuda marknadsledande kvalitet. Med en ny och förbättrad kamera och skärm, mer kraftfull processor, förfinad design, stöd för dubbla SIM och en mer pålitlig mjukvara är Galaxy S9+ en oerhört bra Android-telefon. Det är synd att batteritiden har tagit ett litet steg tillbaka i årets upplaga av Galaxy S-serien och även om den har blivit bättre är Samsungs mjukvara också fortfarande inte marknadens snabbaste. Det till trots är Galaxy S9+ en oerhört imponerande smartphone som är bättre utrustad än någon annan just nu.

 

Video

 

Hårdvarudesign

Samsung Galaxy S9+ lyckas med något som nästan ingen annan kan. Den är fullständigt fullproppad med funktioner och lyckas ändå erbjuda en tunn, snygg och stilren design som visserligen riskerar att spricka men som är vattentät och otroligt gedigen.

Läs mer om hårdvaran

Delar av detta testet är mycket likt vårt test av Galaxy S9. Det beror på att vissa funktioner eller komponenter är mycket lika eller identiska.

Samsung Galaxy S9+ är en fortsättning på en design som Samsung etablerade för ganska exakt ett år sen. Den design som Galaxy S8-serien introducerade till smartphonemarknaden är inget annat än historisk. Den fick stora delar av marknaden att flytta från det klassiska 16:9-formatet till ett mer avlångt format. Visst, om man ska vara petig var egentligen LG den första stora tillverkare med en avlång skärm men det är ändå uppenbart att det var Galaxy S8 som verkligen påverkade hela branschen. Med en så framgångsrik design är det inte konstigt att Galaxy S9+ är nära på en kopia av sin föregångare.

Tjockare och tåligare

Den nya modellen har samma typ av metall- och glaskontruktion som Galaxy S8+. Ett metallband sträcker sig runt sidorna och Gorilla Glass 5 skyddar fram- och baksidan. Även om Samsungs materialval kanske ser ut att vara oförändrade säger företaget att de använder en styvare typ av aluminium och tjockare glas för att telefonen ska vara mer tålig mot skador. Det gör att Galaxy S9+ är märkbart tyngre än sin föregångare.

Glaset på baksidan av må vara tjockare. Det är dock fortfarande gjort av glas och riskerar att spricka på ett sätt som varken plast eller metall kan. Glaset är också en magnet för fett och smuts. Det ger samtidigt telefonen en härlig känsla av kvalitet och lyx och som en bonus är glaset också funktionellt. Eftersom glas är transparent för många typer av strålning har Samsung gott om plats för sändare och mottagare för en lång rad trådlösa tekniker. Utöver stöd för 2G, 3G, 4G, Wi-Fi och Bluetooth finns stöd för både NFC och MST för mobila betalningar, även vid äldre betalstationer, och stöd för snabb trådlös laddning. Samsung är kända för att erbjuda så gott som alla tänkbara funktioner och med Galaxy S9+ fortsätter Samsung sin tradition.

Praktisk läsare

På den övre delen av baksidan sitter Samsungs nya kameramodul. Medan Galaxy S9 bara har en kamera har Galaxy S9+ två. Till skillnad från Galaxy Note 8 sitter också de två kamerorna ovanpå varandra, inte bredvid varandra. Strax under kameramodulen finns en fingeravtrycksläsare som skyddas av samma metallram som omringar kameralinserna. Den nya läsaren är betydligt enklare att nå än den underligt placerade läsaren som satt på Galaxy S8+. Den sitter fortfarande ganska långt upp på telefonens baksida men för användare med relativt stora händer en den enkel att nå. Läsaren är dessutom snabb, pålitlig och har en ny registreringsprocess som är snabbare än någonsin.

Bredvid kamerorna finns den obligatoriska LED-lampan som nu har en inbyggd spridare för ett mer jämt ljus. Lampan används också av telefonen för pulsmätning. Samsung är en av få tillverkare som kontinuerligt inkluderar en pulsmätare i sina telefoner. Denna gången sägs mätaren också ha stöd för att mäta användarens blodtryck. Den funktionen finns dock inte tillgänglig i Samsungs mjukvara än.

Glaset på baksidan av Galaxy S9+ möts av metall som sträcker sig längs sidorna. På telefonens högra sida finns en på/av-knapp som är lätt att använda och ger bra fysisk återkoppling. På den motsatta sidan finns två volymknappar och en Bixby-knapp. Ja, Samsung fortsätter att envisa sig med att ha en fysisk knapp för sin virtuella röstassistent. Knappen fungerar visserligen bra men likt alla knappar är den lätt att råka trycka till av misstag. Den går att stänga av i mjukvaran men det går inte att programmera den för att ge den något annat syfte.

Äntligen dubbla SIM

På ovansidan finns en sekundär mikrofon och en kortläsare. Läsaren på den officiella versionen av Galaxy S9+ i Sverige är den första i Galaxy S-serien som hat stöd för antingen ett microSD- och ett nanoSIM-kort eller dubbla nanoSIM-kort. Det betyder att användare själva kan välja mellan extra lagringsutrymme eller ett extra SIM-kort. Det är ännu ett bevis på hur funktionskomplett Samsungs nya flaggskepp verkligen är.

Även på undersidan finns gott om funktioner. Här hittar vi en hörlursport, som blir allt mer ovanlig bland konkurrenterna, en högtalare, mikrofon och en USB Typ-C-port med fullt stöd för USB 3, video ut och snabbladdning. Med Samsungs egen DeX-station kan användare utnyttja den fullmatade USB-porten för att konvertera Samsungs flaggskeppsmobil till en dator som kan kopplas till en extern bildskärm, en mus och ett tangentbord.

Trots den extrema mängden funktioner och den fullpackade designen har Samsung fortfarande lyckats göra Galaxy S9+ vattentät enligt IP68-standarden. Det betyder att den kan sänkas ner i 1,5 meter djupt sötvatten i upp till 30 minuter utan att ta skada. Det gör den inte till en dykares vän men den är åtminstone skyddad för ett olyckligt besök i toalettstolen eller till och med i poolen.

Stäng

 

Skärm

Samsung Galaxy S9+ har en 6,2 tum skärm med en upplösning på 2 960 x 1 440. Skärmen är tillverkad av Samsung och använder AMOLED-teknik som är känd för rika färger och djup svärta. Även om skärmen verkar identisk med sin föregångare, på pappret. Finns det betydande skillnader i praktiken. Med en maximal ljusstyrka på 680 nits är Galaxy S9+ den ljusstarkaste skärmen vi någonsin testat och i sitt filmläge är den dessutom den mest färgexakta skärmen vi testat. Den tar därmed över tronen från iPhone X som marknadens bästa bildskärm.

Läs mer om hårdvaran

Som vanligt levereras Galaxy S9+ med skärminställningar som är gjorda för att imponera. Skärmen är övermättad i sina färger och är underligt blå och kall i sin ton. Som standard har skärmen en färgtemperatur på 7 542 Kelvin, enligt vårt test. Det är betydligt kallare än det korrekta värdet, 6 500. I skärmens filmläge justeras dock skärmen ner till 6 545 K, nära standardvärdet. Vi rekommenderar alla användare att byta över till filmläget. Till en början kan det uppfattas som lite för oranget och varmt men för de flesta tar det inte mer än några minuter att vänja sig och med den rätta inställningen ser människors hy rikare och mer naturliga ut. En korrekt skärm gör dessutom Galaxy S9+ till en bättre kameramobil som kan visa mer exakta färger vid fototillfället.

Stäng

 

Högtalare

En av den största nyheten i Galaxy S9+ är telefonens nya högtalarsystem. Samsung har nöjt sig med monohögtalare i sina telefoner i många år. De har producerat ljud med helt okej ljudkvalitet och volym men de har aldrig kunnat konkurrera med de bästa. Nu har företaget äntligen aktiverat telefonens hörlur för att fungera som en sekundär högtalare. Det gör att användare nu får stereoljud. Till skillnad från vissa telefoner som använder sig av hörluren som sekundär högtalare är ljudet mellan de två ljudkällorna relativt väl balanserat. Det kan skapa en begränsad, men ändå betydande stereoeffekt. Mellanregistret är dessutom betydligt klarare och mer detaljerat än tidigare. Det gör särskilt musik mer behagligt att lyssna på. Det nya högtalarsystemet är kort sagt en stor uppgradering för Galaxy S-serien.

 

Batteri

Galaxy S9+ Test

Samsung Galaxy S9+ har ett batteri som mäter 3 500 mAh. Det är med andra ord exakt lika stort som batteriet i föregångaren. Våra tester visar att Galaxy S9+ ligger strax under Galaxy S8+ när det gäller batteritid. Det betyder att normala användare kan förävnta sig en batterimarginal på runt 30 procent vid slutet av dagen och att de flesta hårdare användare bör kunna klara sig genom en normal dag. Det finns kort sagt gott om konkurrenter på marknaden som har bättre batteritid och även om Galaxy S9+ är betydligt bättre än Galaxy S9 när det gäller batteritid är den inte gjord för dig med riktigt höga krav. Som ett plåster på såret erbjuder den i alla fall snabbladdning, både trådbunden och trådlös.

 

Kamera

Galaxy S9 Plus

Samsung har en ny kamera i Galaxy S9+ som sägs vara ett stort steg framåt. Den stora innovationen sägs vara en justerbar bländare. I praktiken är den dock inte riktigt ett så stort steg framåt som vi hade hoppats. Det gör videonyheter så som super slow motion och 4K 60p-inspelning till de största nyheterna. Galaxy S9+ har dessutom en extra kamera för optisk zoom, som saknas på Galaxy S9.

Läs mer om kameran

Samsung Galaxy S7 kan beskrivas som en milstolpe för mobilbranschen. Galaxy S7 hade en oerhört bra kamera som var särskilt imponerande i miljöer som mobilkameror traditionellt sett varit usla på, mörka miljöer. Galaxy S8 var nästan identisk med Galaxy S7 när det gällde sin kamera och även Galaxy Note 8 var väldigt lik med en extra zoomkamera som enda större nyheten. Galaxy S9+ försöker revolutionera smartphonevärlden genom att ha en kamera med en justerbar bländare. Bländaren kan fysiskt styra hur mycket ljus som kommer in genom objektivet för att styra exponeringen och påverka andra egenskaper i bilden.

Den nya bländaren styrs automatiskt i kamerans auto-läge. Den väljer mellan ett rekordlågt bländarvärde på f/1,5 eller ett mer normalt värde på f/2,4. Det högre bländarvärdet hindrar mer ljus från att komma in till sensorn och används i ljusa miljöer medan det lägre bländarvärdet används i mörka miljöer. Traditionellt sett har smartphones bara det lägre bländarvärdet så den nya justerbara bländaren är främst relevant i ljusa miljöer. Vi har gjort många tester med bländaren för att försöka se fördelen med den. Det har visat sig att skillnaden är nästan meningslöst liten.

Minimal skillnad

Genom att använda kamerans Pro-läge kan vi justera bländaren utan att förändra exponeringen i bilden. Från professionella kameror och objektiv vet vi att kameror ofta kan fånga bilder som erbjuder högre detaljrikedom vid bildens kanter och hörn när de inte använder sitt lägsta bländarvärde. Efter att ha tagit många bilder med Galaxy S9+ och växlat mellan de två bländarvärdena har vi faktiskt sett små skillnader i skärpa längst ut i vissa bilder. Skillnaderna är dock minimala, extremt små. Vi skulle inte bli förvånande om skillnaden i detaljrikedomen mellan de två bländartalen är mindre än vad Samsungs tillverkningstolerans är. Med andra ord: skillnaden mellan f/1,5 och f/2,4 är möjligen mindre än vad skillnaden mellan två olika exemplar av Galaxy S9+ är. På tal om minimala skillnader har Galaxy S9 och Galaxy S9+ samma huvudkamera.

När ett motiv kommer nära kameran kan vi se skillnader i hur brett kamerans skärpedjup är. Med f/1,5 är det lite snävare än det är med f/2,4. Eftersom det inte går att välja bländarvärde i det automatiska läget utan det styrs av motivets ljussättning, är det dock svårt att förvänta sig att konsumenter ska gå in i Pro-läget för att ändra bländaren och få en liten förändring i bildens skärpedjup.

Även om vi hade hoppats på att en justerbar bländare skulle ge oss en ny generation av kvalitet i ljusa miljöer är det tyvärr inte alls vad vi har fått. Faktumet att Samsung har fått plats med en mekanisk bländare är imponerande, ur ett tekniskt perspektiv. I praktiken har vi dock inte fått se vad tekniken verkligen kan innebära för konsumenter.

Grym mörkerkamera blir grymmare

Utöver den nya bländaren har Samsung gjort ett flertal andra förändringar i Galaxy S9. Den har till exempel en ny kamerasensor. Den fångar fortfarande 12 megapixelbilder men har nu ett nytt inbyggt minne som gör det möjligt för den att fånga mer data på kortare tid. I praktiken betyder det att vi kan se att Galaxy S9 kan ta bilder med lite mindre brus än Galaxy S8. Vi kan också se en liten förbättring i kamerans dynamiska omfång.

Med ett bländarvärde på f/1,5 istället för Galaxy S8s f/1,7 bör Galaxy S9+ kunna fånga mer ljus. I mörka miljöer ser vi ändå bara marginella skillnader. Den nya kamerans lite bredare dynamiska omfång hjälper i mörka miljöer som har inslag av ljus men skillnaderna är små. I extremt mörka miljöer ser vi lite tydligare skillnader. Det är uppenbart att Galaxy S9 kan minska mängden brus och därmed öka detaljrikedomen. Det är just denna typen av extrema miljö som Galaxy S8 har varit en ledare på marknaden med och Galaxy S9 fortsätter med ännu bättre prestanda. Nu finns det ett markant glapp gentemot konkurrenter så som HTC U11 och Apple iPhone X. Detta gäller dock bara extremt mörka miljöer. Så fort det tillkommer lite mer ljus är skillnaden mellan Galaxy S9+ och konkurrenterna mycket små igen.

Porträttbild tagen med Samsung Galaxy S9+.

Extrakamera

Till skillnad från Galaxy S8-serien har S9 och S9 olika kamerasystem. Huvudkamerorna är identiska men Galaxy S9+ har en extra kamera med ett objektiv som erbjuder som kommer dubbelt så nära motivet och som används av telefonen för att skapa bättre porträttbilder med utsuddad bakgrund. Funktionen är identisk med den vi såg på Note 8. Det betyder att användare kan ta en bild och redigera bokeh-effekten i efterhand. Det betyder också att vi fortfarande föredrar iPhones effekt som inte går att styra i efterhand men som är mer exakt och pålitlig.

 

Väldigt många bilder

Galaxy S9+ är Samsungs första smartphone som har stöd för videoinspelning i 4K UHD-upplösning med 60 progressiva bilder per sekund. Apple var först ut med sitt stöd i iPhone 8, 8 Plus och X men nu blir Samsung först i Android-världen. Likt Apple fångas videon på ett bra sätt men med lite lägre bildkvalitet än det vanliga 4K-läget som fångar färre bilder men med lite högre detaljrikedom.

Galaxy S9+ är också Samsungs första mobil som har stöd för videoinspelning med 960 bilder per sekund. Samsungs stöd är identiskt med det stöd som Sony introducerade i sina telefoner under början av förra året. Det betyder att 0,2 sekunder av action kan fångas för att göra sex sekunder video. Kameran kan fånga ögonblicksbilder i 720p-upplösning. Videons kvalitet är inte särskilt imponerande men effekten är riktigt häftig. Samsung har också ett rörelsesystem som gör det lättare att tajma slutaren för vissa klipp. I vissa fall fungerar den dock dåligt och utlöses för sent.

Selfiekameran på framsidan av Galaxy S9+ är identisk med Galaxy S8+. Den tar bra bilder och har autofokus men har inga särskilt imponerande nya funktioner eller större nyheter att erbjuda, utöver ny mjukvara som vi återkommer till strax.

Stäng

 

Mjukvara

Samsung har länge arbetat för att erbjuda en unik användarupplevelse genom sin egen mjukvara. Företaget fortsätter i sina gamla spår med Galaxy S9+ och lanserar en telefon med ett kraftigt anpassat operativsystem som är fullt av extrafunktioner men som också saknar vissa grundläggande Android-funktioner och som gör användarupplevelsen bitvis förvirrande och frustrerande.

Läs mer om mjukvaran

Samsung Galaxy S9+ lanseras med Android 8.0 som sitt underliggande operativsystem. När vi testade telefonen gjorde vi det med den senaste säkerhetsuppdateringen för januari månad. Samsung är relativt duktiga på att skicka ut säkerhetsuppdateringar men har inte en särskilt imponerande historia när det gäller snabba större uppdateringar av operativsystemet. Samsung vägrar dessutom ge löften om hur länge deras enheter kommer att uppdateras. Medan flera konkurrenter går med i program så som Android Enterprise Recommended säger Samsung att de har gjort att aktivt val att inte delta och kan inte komma med något löfte om framtida uppdateringar. Det är visserligen sannolikt att Samsung planerar att uppdatera Galaxy S9+ i många år framöver men det är löjligt att de inte vågar ge konsumenter något löfte om det.

Onödiga förändringar

Den mjukvara som Samsung lägger ovanpå Android har efter många år av förvirring bytt namn från TouchWiz till Samsung Experience. Den senaste versionen är version 9.0 och den är så gott som identisk på Galaxy S9+ som på S8+. Det betyder att användare får ta del av ett operativsystem och en användarupplevelse som har Android i grunden men som har anpassningar och förändringar i varenda hörn. Samsung har ändrat utseendet, flyttat på knappar och ändrat funktioner som i många fall fungerar alldeles utmärkt i Android. Många av Samsungs anpassningar är till synes helt meningslösa för användaren. Det kan handla om både små och stora saker så som att navigeringsknapparna har en omvänd ordning, att Androids stöd för flera användare är borttaget och att det inte går att välja Wi-Fi-nät eller Bluetooth-enhet direkt från snabbgenvägarna.

Även med Galaxy S9+ fortsätter Samsung att förinstallera en rad egenutvecklade appar. Flera av dem går inte att avinstallera och är helt överflödiga. Utöver Chrome finns till exempel Samsungs egen webbläsare, utöver Googles Foto-app finns Samsungs Galleri-app, utöver Gmail finns Samsungs E-post-app, utöver Google Play finns Galaxy Apps och utöver dem finns en rad Samsung-appar för anteckningar, hälsa, filhantering och mycket mer. Det finns kort sagt ett gigantiskt överflöd av appar som inte borde vara installerade och som ofta är relativt meningslösa.

Unika funktioner

Trots överflödet av onödiga förändringar och appar har Samsung en rad riktigt bra funktioner. Samsungs system för att hantera flera appar på den avlånga bildskärmen är det bästa i branschen, Samsung är en av få tillverkare som erbjuder stöd för dubbla Bluetooth-enheter, Samsungs tryckkänsliga skärm i kombination med unik mjukvara gör navigering enkel och ett nytt system för anisktsigenkänning gör upplåsning smidigare än förut.

Samsung har också ny mjukvara för att konkurrera med Apples Animojis. Den nya mjukvaran låter användare skanna in sitt ansikte och skapa en egen karaktär som sedan kan animeras med hjälp av användarens ansikte och telefonens kamera. Karaktären har en tendens att se lite underlig och nästan skrämmande ut men kan också tyckas vara lite rolig. Mjukvaran har dock också flera andra karaktärer som kan animeras. De saknar dock den lite gulliga charm som Apples Animojis har. Smaken är som baken men vi tycker att Samsungs karaktärer ser lite underliga ut. De fungerar i alla fall helt okej, även om Apples figurer är mer detaljerade tack vare iPhone X:s mer avancerade 3D-kamera.

Begränsad röstassistent

Bixby fortsätter vara en stor del av Samsungs mjukvara. Röstassistenten som lanserades för ett år sen ligger fortfarande till vänster om hemskärmen och har fortfarande en fysisk knapp på sidan av telefonen. Bixby forsätter också vara en relativt begränsad röstassistent som bara har en tydlig styrka framför till exempel Googles egen röstassistent. Bixby har en djup förståelse för telefonens inställningar och funktioner som gör det är enklare att ändra en inställning i telefonen. Vi kan till exempel säga ”Hey Bixby, change the screen brightness to 50 percent” eller ”Hey Bixby, turn of always on display” och se förändringen ske snabbt på skärmen. Det fungerar bra men Bixby är fortfarande begränsad till engelska och eftersom de vanligaste inställningarna ändå är relativt lättillgängliga i operativsystemet, är Bixby främst användbar när vi ska justera lite ovanligare inställningar. Då är det inte alltid så lätt att komma ihåg att Bixby ens existerar.

Bixby har flera andra funktioner. Genom att öppna kameraappen och trycka på Bixby Vision-knappen kan vi till exempel översätta texter, identifiera bilder, platser och viner och använda QR-koder. Översättningsfunktionen använder Google Translate och fungerar förvånansvärt bra, även för stora textmängder. De andra bildrelaterade funktionerna är dock relevanta för så få tillfällen att det är svårt att minnas att de finns. Vi har till exempel svårt att komma på situationer då vi vill ta en bild på något för att sedan få en lista av bilder på samma typ av sak. Om bildsökningen i Bixby hade varit så exakt att vi till exempel hade kunnat få information om en specifik produkt eller modell genom att ta en bild på den hade den kanske varit intressant. Så bra är Bixby Vision dock inte i nuläget.

Bättre optimering

Samsung har lyckats bra med att optimera sin mjukvara för telefonens processor. Medan Galaxy S8+ hade en hel del prestandaproblem vid sin lansering flyger Galaxy S9+ fram i appar och i operativsystemet. Trots att Samsungs mjukvara är tung är den tillräckligt väl optimerad för att fungera riktigt bra.

Stäng

 

Prestanda och lagring

Samsung Galaxy S9+

Den europeiska versionen av Samsung Galaxy S9+ som säljs i Sverige drivs av ett Samsung Exynos 9 Octa 9810-chipset. Det är klockat till 2,7 GHz och får assistans av 6 GB RAM. Samsungs nya chipset erbjuder Android-branschens mest kraftfulla kombination av CPU och GPU. Det kan hantera alla tänkbara appar vi kan slänga på det. Med väl optimerad mjukvara har vi inte heller sett de prestandaproblem som vi stötte på med Galaxy S8+ under förra året. Med 6 GB RAM är Galaxy S9+ väl framtidssäkrad för att kunna hantera tunga appar som kommer i framtiden. I nuläget kan vi dock inte se någon praktisk skillnad mellan Galaxy S9+ som har 6 GB RAM och Galaxy S9 som ”bara” har 4 GB RAM. Med 64 GB lagring och tillgång till en microSD-kortläsare bör i alla fall de flesta användare ha gott om lagringsutrymme.

Klicka för specifikationer

Skärm 6,2 tum AMOLED
Skärmupplösning 1 440 x 2 960
Storlek 158,1 × 73,8 × 8,5 mm
Vikt 189 gram
Kamera 12 MP
Främre kamera 8 MP
Videoinspelning 2 160 60p
NFC Ja
Wi-Fi Ja, ac
Bluetooth Ja, 5.0
Trådlös laddning Ja
5G
Vattentålig Ja, IP68
Processor Samsung Exynos 9 Oct 9810, 2,7 GHz
Lagring 64 GB
RAM 6 GB
MicroSD-kortstöd Ja
Batterikapacitet 3 500 mAh
Utbytbart batteri Nej
Stöd för dubbla SIM Ja
eSIM
Reparerbarhetsbetyg, av 10
Demonteringsbetyg, av 20

 
På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

4 KOMMENTARER

  1. Kameran i S9+ är KASS, förstår inte hur resonerar du ”bra kamera” i sammanhanget? Har du testat Pixel2 XL kameran? Den sopar banan med S9+ och alla andra telefoner! Och du? Jag har testat båda telefonerna, jag lämnade tillbaks S9+ till Samsungs Shop och behåller Pixel2 XL telefonen. S9+ är föööööööör dyr och dessutom har man långsam UI, sämre batteritid.

    • Hej Tommy!
      Att säga att den är kass är ju inte riktigt rimligt. Att Pixel 2 XL har en bättre kamera är fullt möjligt men det gör ju inte S9+-kameran dålig. Och nej, vi har inte gjort något test på den eftersom Google inte säljer den i Sverige. I Svenska Smartphoneguiden tester vi telefoner som säljs i Sverige, det är anledningen.
      Du har säkert rätt i att Pixel 2 XL har en utmärkt kamera och det är garanterat en utmärkt smartphone men Google har fortfarande inte expanderat till Norden.

    • grymt besviken på s9+ batteritid får ibland ladda 3 gånger dygnet sen den värdelösa pie mjukvaran kom med sin batteri bug vilket samsung inte fixar fast dom kan

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

sju − två =