Test av UberChopper – vi beställer helikopter från mobilen

0

Las Vegas är en stad av extravagans, lampor och spel. Det är en galen stad att se från marken men kanske ännu galnare att se från luften. Det amerikanska taxiföretaget Uber drog nytta av det under CES-mässan i Las Vegas, som Surfa besökte förra veckan. Som en marknadsföringsploj erbjöd företaget helikopterturer över Las Vegas. Helikoptrarna kunde beställas från den vanliga Uber-appen och kallas UberChopper.

Gratis skjuts till flygplatsen

När vi testade UberChopper hade vi just avslutat en lång dag på CES-mässan. Vi tog fram våra mobiler och öppnade Uber-appen. På samma skärm som vanliga bilar beställs i från fanns ett alternativ kallat UberChopper. När en UberChopper beställs ringer en Uber-anställd för att bekräfta beställningen. En UberX-bil kommer sedan och hämtar upp passagerarna på en förbestämd plats. För oss var den förbestämda platsen på parkeringen utanför mässan. I bilen satt en förare samt en Uber-anställd som gjorde helikopter-beställningen på vägen till flygplatsen.

Rundtur över Las Vegas

På plats på flygplatsen togs vi emot av Uber-anställda som hade en Uber-lounge som bjöd på bubbel. Några minuter senare kom en pilot från Maverick, det företag som Uber anlitat för att genomföra resorna. Han gick igenom säkerhetsrutinerna och vi lyfte fem minuter senare. Turen tog runt 15 minuter var en rundtur över Las Vegas. Turen ger en utmärkt vy över stora delar av Las Vegas.

UberChopper test

Turen kostar totalt 99 dollar per person. Det är ett pris som kan tyckas vara rimligt med tanke på vad som erbjuds. Med det sagt är det inte billigt och du kan inte förvänta dig en lång flygtur i luften. Utöver det erbjuder Uber bara turen under vissa perioder och vissa tider på dygnet. Du kan inte heller boka en flygtur i förväg. Beställningen sker minuter innan det är dags att åka. UberChopper är kort sagt inte ett sätt för dig att ta dig från punkt A till punkt B och inte heller en pålitlig turistattraktion. UberChopper kan dock vara en rolig upplevelse för dig som har pengar och lust att flyga en tur i en helikopter.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × 5 =