En gång om året arrangeras den mobilinriktade MWC-mässan i Barcelona. På mässan introduceras många av årets flaggskeppsprodukter inom smartphonebranschen. Årets mässa väntas bli en av de största MWC-mässorna någonsin då vi redan fått höra att några av världens största smartphonetillverkare kommer att finnas på plats. Som det ser ut just nu så kommer Sony, Huawei, LG och Samsung visa nya modeller på mässan.

Mer än vanligt

Även om MWC länge varit platsen för många stora nyheter inom mobilbranschen har många tillverkare valt att inte presentera sina nya produkter på mässan. Samsung introducerade Galaxy S6 på MWC förra året men Galaxy S5 visades upp på ett separat evenemang anordnat av Samsung. Även LG har arrangerat egna evenemang de senaste åren. Förra våren visades flaggskeppet LG G4 upp på en separat LG-arrangerad presskonferens. Så även om MWC har varit en stor mobilhändelse är det sällan vi sett så många stora företag visa upp nya produkter på en och samma mässa. Faktum är att Huawei, troligen Samsung och LG kommer att visa upp sina produkter på samma dag, den 21 februari. Sony har sin presskonferens den 22 februari och många andra företag visar upp nya produkter under mässans många andra dagar som officiellt börjar den 22 februari.

mwc_2015_samsung
Samsungs presskonferens på MWC 2015.

För konsumenter

De kommande presskonferenserna är inte bara intressanta för pressen utan även för dig som konsument. Om du är ute efter en av marknadens bästa smartphones och kan vänta en månad till kan det finnas en poäng i att vänta och se vad MWC har att bjuda på.

Surfa kommer att vara på plats i Barcelona och rapportera om vårens mobilnyheter, så kom tillbaka den 21 februari så ska vi berätta mer!

Källor: Tech Times, GSMArena, Twitter (Evan Blass), Android Police

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

sexton − 12 =