Vi reder ut vad Internet of Things kan göra för dig

0

Ibland kan det vara svårt att förstå vad nya tekniktermer betyder och varför du som konsument ska bry dig om dem. En term som slängs runt mycket nu för tiden är IoT, Internet of Things. Termen beskriver en ny typ av produktkategori som växer fram allt eftersom batteriteknik förbättras och avancerad teknik blir både mindre och mer energieffektiv.

375 företag jobbar tillsammans

För att försöka beskriva konceptet besökte vi Z-Wave på MWC 2016. Z-Wave är en allians av drygt 375 företag som jobbar tillsammans för att utveckla en standard som gör det lätt för konsumenter att koppla ihop olika IoT-produkter.

Videon ovan är lite längre än våra vanliga videos men vi hoppas att den ändå kan hjälpa dig att förstå vad Internet of Things betyder och hur du kan använda tekniken i din vardag.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 5 =