Medan många av de stora operatörerna satsar på familjeabonnemang fortsätter budgetoperatörerna att pressa priserna och höja surfpotterna. Telia-ägda Fello ökade sina surfpotter tidigare denna månaden och nu gör Vimla samma sak.

Mer surf för gamla priser

De nya ökningarna av surfpotter från Vimla betyder främst att den Telenor-ägda budgetoperatören ger mer surf till användare som inte utnyttjar någon av företagets rabatter för studenter, unga eller äldre. Det billigaste abonnemanget kostar fortfarande 100 kronor men får sin surfpott ökad från 2 till 3 GB. För 160 kronor ökas surfen från 6 till 8 GB, för 220 kronor ökas surfmängden från 15 till 18 GB. Många kunder kan alltså förvänta sig ett helt oförändrat pris men ännu mer surf än tidigare.

Förändringarna gäller inte alla. Vimla passar på att introducera nya och större abonnemang men för studenter, unga och äldre är surfpotterna och priserna alltså oförändrade. Det gör inte så mycket eftersom Vimla redan har några av branschens bästa och billigaste abonnemang för studenter.

Sveriges bästa abonnemang

En av de största nyheterna är ett 100 GB-abonnemang. Det har tidigare bara erbjudits för Vimla-kunder men finns alltså nu att beställa för nya kunder. Det kostar 350 kronor, 1 krona mer än Hallons motsvarande abonnemang. Det finns dessutom tillgängligt för studenter för 300 kronor. Det gör det till ett av Sveriges bästa abonnemang. Det tar faktiskt över från Hallons motsvarande studentabonnemang och får högst betyg i hela Abonnemangsguiden här på Surfa. Det tar över platsen tack vare bättre villkor än vad Hallon kan erbjuda för samma pris.

Även om Vimlas nya surfmängder knappast revolutionerar branschen, fortsätter de att press konkurrenterna. De tar över flera utmärkelser i Abonnemangsguiden.

Abonnemangsguiden

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here