Nu är det dags igen! Bara fyra månader efter den senaste vågen av förändringar ser vi nu Vimla röra om i grytan med nya priser och villkor. Denna gången förenklar Telenors budgetoperatör sina abonnemang genom att ta bort nästan hälften av dem. Samtidigt sänks priser, ökas surfpotter och de största vinnarna är både studenter och äldre.

Alla får ringa och SMSa fritt

Vi har sett ett flertal små förändringar i telebranschen den senaste månaden. Hallon har bytt namn på sina abonnemang och lagt till en surfnivå, samtidigt som Halebop har gjort små justeringar i sina surfpotter. I dag är det dock alltså Vimla som ser till att betydligt större förändringar sker. Operatören tar bort alla gamla abonnemang som bara inkluderat begränsade mängder samtal och SMS och erbjuder nu fria samtal och SMS för alla abonnenter.

Samtidigt som alla abonnemang får fria samtal och SMS förändras både priser och surfpotter. För de flesta abonnenter bör förändringen vara positiv men vissa kan komma i kläm. Vimlas tidigare abonnemang med 4 GB surf och 60/600 samtal respektive SMS försvinner till exempel. Det ersätts av ett abonnemang med 2 GB surf och fria samtal och SMS, för samma pris. I det fallet halveras med andra ord surfpotten. I den klassen har Vimla då svårt att konkurrera med Hallon som erbjuder 4 GB surf, fria samtal och SMS för 99 kronor.

Abonnenter som tidigare hade ett abonnemang med 4 GB surf och fria samtal och SMS får en höjd månadskostnad efter förändringen om de inte byter abonnemang. Höjningen är på 10 kronor per månad men inkluderar då också 6 GB surf istället för 4 GB.

Konsumenter som har betalat för 10 GB surf och fria samtal och SMS får en ordentlig uppgradering genom ett sänkt pris från 250 kronor till 210 kronor per månad och 15 GB extra surf. Vimla passar dessutom på att höja det största abonnemanget från 25 GB till 50 GB med en prisökning från 300 till 320 kronor.

Nya priser.
Gamla priser.

Mer frihet eller 50 kronor rabatt

Vimlas förändringar är med andra ord en blandad kompott beroende på vilket abonnemang och vilka behov olika abonneter har. För studenter och äldre är de nya priserna dock bara glada nyheter. För dessa abonnenter har Vimla nämligen gjort ett rakt prisavdrag på 50 kronor per abonnemang och månad. Abonnenter som tidigare betalat för ett begränsat antal SMS och samtal betalar lika mycket och får samma mängd surf men får nu fria samtal och SMS. Abonnenter som har betalat för fria samtal och SMS betalar nu 50 kronor mindre efter prisändringen.

Vimla sänker priser
Nya priser för studenter och äldre.
Gamla priser för studenter och äldre.

Sätter press i Abonnemangsguiden

Vimlas förändringar rör inte om hela branschen men de sätter press på konkurrenterna när det gäller abonnemang för både studenter och äldre. I Abonnemangsguiden här på Surfa har Vimla tagit över en stor del av utmärkelserna i flera kategorier tack vare låga priser, stora surfpotter och i övrigt bra villkor.

Nu återstår det givetvis att se om konkurrenterna kan kontra. Du kan alltid hitta Sveriges bästa och billigaste abonnemang i Abonnemangsguiden.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − elva =