Vivoactive 4, 4S och Venu är seriösa träningsklockor för vardagen

0

På IFA 2019 presenterar Garmin flera nya smarta klockor i företagets Vivoactive-serie som fokuserar på att erbjuda träningsfunktioner och exakt hälsodata i ett format som passar fler. Vivoactive 4, 4S och Venu erbjuder nya sensorer och ny design.

Med koll på syre och andning

Trots namnet är Vivoactive 4-serien egentligen bara den andra generationen av smarta klockor från Garmin. Vivoactive 3 var företagets första klocka som var designad mer som en smart klocka än som en träningsklocka för träningsentusiaster. Den hade en enklare och mer kompakt design, en pekskärm och en bredare uppsättning funktioner. Vivoactive 4 bygger på det konceptet med främst en ganska lång rad små nyheter. För det första är Vivoactive 4 lite större med en bredd på 45 mm. Vivoactive 4S är samtidigt lite mindre med en bredd på 40 mm. Den är också en gnutta tjockare på grund av en ny pulsmätare som sticker ut för att nå huden bättre.

Likt Vivoactive 3 Music har också hela nya Vivoactive 4-serien stöd för musikuppspelning genom Spotify. Musik kan laddas ner till klockan och spelas direkt till Bluetooth-hörlurar – en ganska ovanlig funktion på marknaden. Det finns dessutom stöd för Garmins NFC-baserade betalsystem kallat Garmin Pay. En nyhet för Vivoactive-serien är en ny blodsyremätare som bland annat kan ge mer exakt data om användarens sömn. Mätaren kan dessutom användas för att lista ut hur ofta användaren andas, vilket kan komplettera annan data för sömn och användas vid till exempel yoga-övningar.

Nu med AMOLED

Den stora modellen av de nya Vivoactive-modellerna kan utnyttja sin storlek för lite bättre batteritid, 8 istället för 7 dagar. Den relativt långa batteritiden kommer främst från den nära passiva skärmtekniken som kan visa klockan hela tiden med minimal strömförbrukning. Skärmteknikens reflektiva egenskaper gör dessutom att den är lätt att se i direkt solljus. Den är dock inte särskilt färgglad. För att råda bot på det presenterar Garmin också en variant av Vivoactive 4 kallad Venu. Den är nära identisk Vivoactive 4, med undantag för en ny AMOLED-skärm, som erbjuder upp till fem dagars batteritid, eller två dagar om skärmen hålls aktiv. Det ger den kortare batteritid men också en mer färgglad och aktivt ljusstark skärm.

Garmin Vivoactive 4S kommer att lanseras under de kommande två veckorna för 3 400 kronor medan Vivoactive 4 lanseras senare denna hösten för 3 700 kronor. Venu lanseras i slutet av året för 4 300 kronor.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

två × 2 =