ZTE tror på 3D i mobilen – vi är skeptiska

0

På CES 2017 visade kinesiska ZTE upp ett flertal nya mobiltelefoner. En av företagets senaste nya flaggskepp är ZTE Axon 7 Max, som har mycket att erbjuda. Den har dock också en funktion som gör oss lite fundersamma på hur ZTE tänkte.

Det var år 2009 som 3D blev en av teknikvärldens stora och heta teknik. Filmen Avatar släpptes och 3D blev snabbt en funktion som inkluderades i alla nya TV-apparater. Smartphonebranschen hoppade på tåget och år 2011 introducerades ett flertal nya telefoner med funktionen. Både HTC Evo 3D och LG Optimus 3D släpptes i Sverige med 3D-kamera och 3D-skärm. 3D-kameran kunde fånga 3D-bilder som sedan kunde visas på telefonernas skärmar, utan speciella 3D-glasögon. Tekniken dog snabbt eftersom den var både dålig och opraktisk. ZTE verkar ändå tycka att 3D är en teknik värd att satsa på igen.

Bättre teknik – fortfarande opraktisk

Sex år har visserligen passerat sedan den förra satsningen på 3D i smartphones och tekniken har givetvis förbättrats. ZTE Axon 7 Max har en bra skärm och en bra kamera i jämförelse med branschens tidigare 3D-mobiler. Vi blev positivt överraskade över den kvalitet och det djup som ZTE Axon 7 Max lyckades ge oss på mässan. Än en gång är det dock svårt att förklara varför tekniken är värd att betala för. Den är häftig första gången den visas men den har inte mycket mer än det att erbjuda.

Utöver sina unika 3D-funktioner har Axon 7 Max en stor 6 tum Full HD-upplöst skärm, en Qualcomm Snapdragon 625-processor och ett stort 4 100 mAh-batteri. Axon 7 Max kan mycket väl vara en kompetent mellanklassmobil men den vinner inga utmärkelser tack vare sin förbättrade, men opraktiska, 3D-teknik.

Svenska konsumenter ser dock inte ut att behöva oroa sig för ZTE:s underliga funktioner. Tillverkaren verkar inte ha några planer på att lansera Axon 7 Max i Sverige. 3D verkar med andra ord fortsätta vara en död teknik på den svenska smartphonemarknaden.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

åtta + 12 =