Efter att Telenor introducerade fri roaming till sina abonnemang i september följer nu Tre upp med ett liknande erbjudande. Medan Telenor expanderade med totalt nio länder utanför EU har Tre lagt till 50 länder med 3Världen, utan att höja sina priser.

Som i EU men i 50 extra länder

3Världen är ett nytt tillägg till flera av Tres abonnemang. Det är inkluderat i alla abonnemang som inkluderar 10 GB surf eller mer och som har en bindningstid på minst 12 månader. Det är alltså inte inkluderat i abonnemang med mindre surf eller utan bindningstid. Erbjudandet liknar den fria EU-roaming som redan finns i alla abonnemang med roaming i Sverige. Det betyder att det går att surfa fritt i de utvalda länderna men att det finns en gräns på 60 GB i Tres största abonnemang och att det dessutom finns gränser för rimlig användning. Det går till exempel inte att skaffa ett abonnemang i Sverige och bara använda det utomlands. Samtal och SMS ingår till och från svenska och lokala nummer men Tres frisurferbjudande för musik fungerar bara inom EU.

Listan över länder med fri surf är ganska omfattande. På listan finns till exempel USA, Mexiko, Kina, Turkiet, Kanada, Ryssland, Brasilien, Indonesien, Thailand och Japan. Inklusive EU-länder finns det totalt 80 inkluderade länder. Det finns givetvis en lång lista över länder som fortfarande saknar fri roaming, en stor andel av dem i Afrika. Uppgraderingen fri fri surf i EU är ändå stor.

Länder med inkluderad roaming i 3Världen. Klicka för att förstora.

Inspirerad av syskon

Tres lansering av ett brett roaming-erbjudande kommer inte som en större överraskning. Tre Danmark har haft ett liknande erbjudande kallat 3LikeHome sen 2014 med en växande lista länder som nu inkluderar totalt 63 länder. Tre Storbritannien har också haft ett tillägg kallat Go Roam Around som inkluderar roaming i 71 länder. Det finns dock flera viktiga skillnader mellan Tre Sveriges och syskonens erbjudanden. 3Världen är inkluderat i flera abonnemang utan extra kostnad medan till exempel 3LikeHome i Danmark kostar 130 danska kronor per månad. 3Världen lyckas dessutom alltså erbjuda ännu bättre täckning runt om i världen.

Tre Danmarks liknande erbjudande.

Om du letar efter ett nytt abonnemang till dig eller en vän kan du hitta dem i Abonnemangsguiden här på Surfa. Där hittar du dessutom våra rekommenderade reseabonnemang. Vi har givetvis uppdaterat alla Tre-abonnemang i guiden som nu har fått högre betyg tack vare roaming-förändringarna.

 

Alla inkluderad länder utöver EU/EES:

Albanien, Argentina, Australien, Azerbajdzjan, Bangladesh, Brasilien, Chile, Colombia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Färöarna, Grönland, Guatemala, Hongkong, Indien, Indonesien, Israel, Japan, Kanada, Kenya, Kina, Macao, Malaysia, Mexico, Nicaragua, Nigeria, Nya Zeeland, Oman, Pakistan, Panama, Peru, Puerto Rico, Ryssland, San Marino, Saudiarabien, Schweiz, Singapore, Sri Lanka, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Turkiet, Ukraina, Uruguay, USA, Uzbekistan, Vietnam, Vitryssland och Zambia.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

3 KOMMENTARER

  1. vilka vikor bjuder ni om man tecknat en familj abonnemang och inter Net. i familj abone man ska ingå en huvud telefon samt två extra telefoner med obegränsat surf

  2. vilka villkor bjuder ni om man tecknat en familj abonnemang och inter Net. i familj abonnemang man ska ingå en huvud telefon samt två extra telefoner med obegränsat surf

    Svara

  3. Jag har varje år jämfört de olika leverantörerna, ingen erbjuder en bra deal för bosnien…. Den jag har nu vill ha 120kr/MB… vi surfar för ca 1GB i veckan det blir 120*1000= 120 000kr… vem fn betalar det?

    Man får köpa på plats för ca 50kr/veckan.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + 10 =