Armband gör gamla klockor smarta

0

Det säljs ett tiotal miljoner smartklockor varje år men det säljs också miljarder icke smarta klockor varje år. Med det som utgångspunkt har ett franskt företag introducerat en produkt som kan göra din gamla dumma klocka till en smart aktivitetsmätare. Rifft CT Band är ett armband som gör din dumma klocka smart.

Aktivitetsmätare och smartklocka

Rifft CT Band är ett band av äkta läder som huserar två små batterier, en processor, en OLED-skärm, en liten pekyta, en accelerometer, en UV-mätare, en pulsmätare och en mikrofon. Klockans många komponenter kan hålla koll på användares beteende och fysiska aktivitet. OLED-skärmen kan visa notiser från en uppkopplad smartphone. Bandet säljs i tre storlekar: 18, 20 och 22 mm. Det passar därför de flesta klockor.

När vi testade bandet var det uppenbart att det exemplar vi tittade på var en prototyp av en förstagenerations-produkt. Bandet hade inte en särskilt finslipad design och pekytan för klockans användargränssnitt var både svår att använda och opålitlig. Den slutgiltiga produkten är förhoppningsvis bättre men Rifft har mycket att förbättra i nuläget.

Läder eller silikon

Rifft CT Band säljs i två huvudsakliga utformningar med antingen läder eller silicon som yttre material. Det finns sju olika läderfärger och elva olika silicon-färger att välja mellan. I nuläget kostar bandet mellan 150 och 170 euro att förbeställa men priset kommer att stiga till över 200 euro när bandet blir tillgängligt. Lanseringen sägs ske i slutet av april.

CT Band är ett exempel på en produkt som sticker ut ur mängden och erbjuder funktioner som inga andra konkurrenter gör. Lanseringen av CT Band kommer dock sannolikt inte bli lätt för Rifft. Hårdvaruprodukter är svåra att tillverka på större skala och det är särskilt svårt för företag utan erfarenhet att lyckas. Med det sagt är Rifft CT Band ett minst sagt intressant koncept för dig som vill behålla din gamla dumma klocka.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

femton − nio =