Earin M2 är helt trådlösa Bluetooth-lurar från Sverige

0

Under 2015 startades och avslutades en av Sveriges största Kickstarter-kampanj någonsin. Det Lund-baserade företaget Earin lanserade sin första produkt som gav konsumenter ett par helt trådlösa Bluetooth-hörlurar. Earin M1 såldes i ett aluminiumfodral med inbyggt extrabatteri. Lurarna bestod av en höger- och vänsterhörlur. Den högra var huvudhörlur och den vänstra kopplas trådlöst till den högra, vilket gjorde dem helt trådlösa. Nu presenteras Earin M2 som erbjuder en ny design, nya funktioner och röststyrning.

12 timmars batteritid

Earin M2 säljs i ett liknande aluminiumfodral som M1. Fodralet ger hörlurarna en total batteritid på 12 timmar eftersom det kan ge hörlurarna tre extra fulla laddningar och de klarar tre timmars kontinuerlig användning. Under de tre timmarna kan hörlurarna användas för att lyssna på musik eller ringa samtal. Till skillnad från Earin M1 har Earin M2 inbyggd mikrofoner som företaget påstår kan erbjuda hög kvalitet eftersom de lyssnar in genom huvudet istället för över luften. Vi hade ingen möjlighet att testa mikrofonerna på plats i Barcelona så det är oklart exakt hur bra de är.

Röstassistenter med hörlurar

Earin M2 är riktigt små. Det ger inte plats för fysiska knappar eller reglage. De går ändå att styra med tryckkänsliga ytor på både högra och vänstra hörluren. Ett klicka på dem kan exempelvis pausa eller starta uppspelning av musik eller svara på röstsamtal. Dubbelklick kan hoppa till nästa spår eller liknande. Eftersom hörlurarna har inbyggda mikrofoner kan de också användas tillsammans med röstassistenter. Ett finger kan också hållas ner på en av hörlurarna för att aktivera röstassistener så som Siri.

Earin M2 kommer att lanseras denna sommaren, runt juli månad. Priset kommer ligga runt 2 000 kronor och de förväntas dyka upp i ett fåtal svenska butiker samt på företagets egen hemsida.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

åtta − 7 =