Under de senaste två åren har vi sett en tydlig trend på smartphonemarknaden. Produkter som bara för ett år sen skulle beskrivits som flaggskeppstelefoner, både när det gäller prestanda och design, sjunkit kraftigt i pris. Konsumenter har nu ett flertal intressanta modeller att välja mellan i prisklassen runt 4 000 kronor. I dag presenterades ännu en modell som följer samma trend. HTC Desire 10 Lifestyle har en design som generellt skulle placera den i det högre segmentet men ett pris som är betydligt lägre än så.

Billiga telefoner med utmärkelser

I Svenska Smartphoneguiden har Google Nexus 6P just nu utmärkelsen Bäst under 4 000 kronor. Flaggskeppet från förra året erbjuder ett imponerande värde för sin prislapp. Huawei, som tillverkar Googles telefon, står också bakom ett flertal andra smartphones i samma prisklass. Senast lanserades Huawei Honor 8 som en telefon som har ett stort fokus på design. Telefonen kostar 4 500 kronor, en bra bit under de 7–8 000 kronor som många flaggskeppstelefoner säljs för i dag.

Huawei Honor 8 Recension undersida 2

Riktigt billiga komponenter

HTC Desire 10 Lifestyle har en prislapp på 3 400 kronor men kommer ändå med en design som ser ut att tillhöra ett betydligt högre prissegment. Telefonens specifikationer är dock inte imponerande, snarare tvärt om. Med det sagt är HTC Desire 10 Lifestyle ändå ett bra exempel på att stilren och modern design inte längre är begränsad till marknadens högsta segment.

HTC Desire 10 Lifestyle

Även om HTC Desire 10 Lifestyle kanske kan erbjuda imponerande design för ett relativt lågt pris, är dess pris alldeles för högt med tanke på telefonens specifikationer. Qualcomm Snapdragon 400-processorn i telefonen är runt fyra år gammal och skärmen är 5,5 tum och har ändå en 720p-upplösning – något vi är vana vid att se på telefoner under 2 000 kronor.

HTC Desire 10 Lifestyle är kort sagt en av flera nya modeller på marknaden som kombinerar lägre pris med en mer finslipad design. Hur bra telefonens design känns i handen och hur bra den faktiskt är återstår dock att se.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =