Lenovo Moto G4 Plus imponerar med sänkt pris

6

Lenovo är en av världens ledande smartphonetillverkare när det gäller billiga smartphones. I en nyligen publicerad rapport från IDC växer Lenovo så det knakar på vissa marknader. I Indien har Lenovo bland annat nyligen passerat Apple och blivit landets tredje största smartphonetillverkare. I Sverige är det lite tuffare för Lenovo men företagets produkter är ändå minst lika bra här som de är i Indien. Lenovo Moto G4 Plus är en särskilt intressant modell.

Ny prissättning

Lenovo har visat sin styrka bland billiga smartphones i Surfas Svenska Smartphoneguiden. Företaget har haft utmärkelser för bästa telefon under 2 000 kronor, 3 000 kronor och 4 000 kronor. Tack vare nya prissänkningar fortsätter nu Lenovo röra om på marknaden. Lenovo Moto G4 Plus, som länge haft titeln som Sveriges bästa telefon under 3 000 kronor, finns nu att köpa för under 2 000 kronor i ett flertal svenska butiker. Det betyder att den nu får en ny utmärkelse.

 
Lenovo Moto G4 Plus
3.6 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:5,5 tum
Bra att veta:Lenovo Moto G4 Plus säljs i färgerna svart och vit. Vi har testat den svarta versionen.
Fördelar
+ Ljusstark skärm
+ Dubbla SIM-kortläsare
+ Kameran
+ Mjukvaran
Nackdelar
- Saknar NFC-stöd
- Icke utbytbart batteri
- Dåliga fysiska knappar
- Breda skärmramar
Kamera3.7
Skärm5.3
Batteri5.9
Kamera3.7
Skärm5.3
Batteri5.9
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Lenovo Moto G4 Plus får nu utmärkelsen Bäst under 2 000 kronor. Den ersätter Lenovo Moto G4 Play som kostar mindre än 1 500 kronor i många svenska butiker. Tack vare sitt ovanligt höga betyg för sin prisklass finns det ingen telefon i Svenska Smartphoneguiden. just nu, som är bättre i prisklassen 2–3 000 kronor. Det gör att vi temporärt tar bort den utmärkelsen. Så fort vi testar en telefon som når upp till våra höga krav för rekommendationer och får ett högre betyg än Lenovo Moto G4 Plus, kan utmärkelsen Bäst under 3 000 kronor komma tillbaka.

Inte helt perfekt

Lenovo Moto G4 Plus är inte en perfekt telefon. De största nackdelarna med telefonen är dess brist på NFC-stöd och dess stora skärmramar som gör hela telefonen stor och klumpig. Med det sagt har den en ljusstark skärm, stöd för dubbla SIM-kort, en bra kamera för sin prisklass och riktigt bra, enkel och snabb mjukvara. Det är otroligt hur mycket konsumenter kan få för under 2 000 kronor nu för tiden. Vi på Surfa delar gladeligen ut utmärkelser till produkter som kan hjälpa dig spara pengar. Lenovo Moto G4 Plus är vårt bästa exempel hittills.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

6 KOMMENTARER

 1. Bäst under 3000 är väl ändå Lenovo P2? kostar 2990:-, maffigt batteri, maffig skärm och mycket bättre processor.

  • Det är möjligt muli. Vi ska försöka få in den på test inom kort men vi har inte hunnit testa den ännu. Vi ger inte utmärkelser till produkter som vi inte testat noga för att säkerställa att produkten håller hög kvalitet.

   • Helt rätt strategi, även skönt att ni ska försöka få in den på test. Har själv läst en massa om den och där finns en massa bra.

    Däremot är kameran medelmåttig och inte mer men resten av telefonen får en att känna att telefonen är fel prissatt. Inväntar det testet med spänning 🙂 Keep up with the good work ! 🙂

  • Det har du rätt i. Den har betyget 4,4 just nu medan Moto G4 Plus har betyget 6,6 i Svenska Smartphoneguiden. Moto G3 är fortfarande en helt okej smartphone men är svår att jämföra med Moto G4 Plus.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 1 =