De senaste två åren har markerat början på en ny kategori av smartphones. Det nya segmentet har gett oss mobiler så som iPhone XS Max för över 18 000 kronor och Samsung Galaxy Note 9 för över 13 000 kronor. På bara några månader har Galaxy Note 9 dock sjunkit kraftigt i pris och lämnat segmentet av super-dyra mobiler. Nu finns den att köpa för under 7 000 kronor.

Nära 4 000 kronor lägre

För att vara tydlig är det inte 13 000 kronors-modellen som plötsligt kostar under 7 000 kronor. Samsung har två olika modeller av Note 9 med 128 respektive 512 GB lagringsutrymme. Det är den mindre modellen som har fått en substantiell prissänkning. När den lanserades för drygt fyra månader sen kostade den 10 900 kronor. Nu är den nere på 7 000 kronor. Det är imponerande med tanke på att den lanserades som marknadens bästa produkt och fick vår Bäst i test-utmärkelse här på Surfa.

 
Samsung Galaxy Note 9
7.3 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:6,4 tum
Bra att veta:Det finns en 128- och en 512 GB-version. De har olika mängd RAM men det har ingen större betydelse.
Fördelar
+ Skärmen
+ Kamerasystemet
+ Dubbla SIM
+ S Pen
Nackdelar
- Lite oergonomisk
- Bräcklig glasbaksida
- Bixby-knapp kan ej omprogrammeras
Kamera7
Skärm8.7
Batteri7.2
Kamera7
Skärm8.7
Batteri7.2
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Samsung Galaxy Note 9 är fortfarande en av världens bästa smartphone. Den ligger hack i häl bakom Huawei Mate 20 Pro i Svenska Smartphoneguiden men gör det nu med ett betydligt lägre pris. Huaweis motsvarighet kostar fortfarande nära 10 000 kronor. Även om Huawei erbjuder en ännu bättre batteritid och en lite vassare kamera har Note 9 också flera fördelar. Tack vare företagets expertis på skärmteknik har Galaxy Note 9 den bästa bildskärmen vi testat på en smartphone. Den har dessutom en unik inbyggd penna och har fortfarande kvar den hörlursport som saknas hos många konkurrenter.

Det är MediaMarkt som säljer Note 9 för sitt nya låga pris. Återförsäljaren har ingen information om hur länge deras kampanj kommer att fortsätta. Med det sagt ligger andra återförsäljare på 7 500 kronor. Även för det priset är Note 9 ett intressant alternativ. För under 7 000 kronor har den dock ett ovanligt lågt pris och är värd en Surfa Deals-artikel.

Ännu ett alternativ

Samsung Galaxy Note 9 är inte ensam om att ha fått ett betydligt lägre pris den senaste tiden. Huawei P20 Pro, som var sommarens Bäst i test-vinnare här på Surfa, säljs nu för 5 500 kronor hos bland andra CDON och Dustin Home. Normalpriset hos flera andra återförsäljare är 7 000 kronor, vilket visar hur imponerande den nya prissättningen är. Den lanserades med ett pris på 8 600 kronor.

 
Huawei P20 Pro
6.8 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:6,1 tum
Bra att veta:Vi har testat den svarta och lila/blåa versionen av P20 Pro men det finns också en blå version.
Fördelar
+ Otrolig kamera
+ Dubbla SIM
+ Bra batteritid
+ Vattentålig
Nackdelar
- Saknar microSD-stöd
- Saknar hörlursport
- Bräcklig glasbaksida
- Lite krånglig mjukvara
Kamera7.4
Skärm6.7
Batteri7.3
Kamera7.4
Skärm6.7
Batteri7.3
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Om Surfa Deals:

– Ovanligt låga priser.

– Testade och rekommenderade mobiler.

– Från etablerade återförsäljare.

– Aldrig sponsrade, vi är helt oberoende från tillverkare och butiker.

Läs mer om Surfa Deals

Både Samsung Galaxy Note 9 och Huawei P20 Pro är alltså intressanta alternativ på grund av sina tillfälligt låga priser. För rekommendationer i andra prisklasser är du välkommen till Svenska Smartphoneguiden. Där listar vi de bästa mobilerna just nu under enkla rekommendationer. Surfa Deals är ett komplement till Svenska Smartphoneguiden där vi försöker visa på ovanligt bra och prisvärda produkter som vi inte nödvändigtvis kan lyfta i Svenska Smartphoneguiden eftersom rekommendationerna i guiden inte görs baserat på enstaka kampanjer. Vi vill erbjuda enkla rekommendationer av hög kvalitet som inte råkar bli missvisande när kampanjer tar slut. Av den anledningen har vi också Surfa Deals.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tretton − 7 =