Sony Xperia XZ2 Compact lanserades i våras och tog emot Surfas utmärkelse som Bästa lilla telefonen. Den har fortfarande kvar sin utmärkelse på en marknad med ganska begränsad konkurrens. Denna veckan är den ett extra bra köp tack vare en kampanj hos Elgiganten.

Lite större men fortfarande kompakt

Om Surfa Deals:

– Ovanligt låga priser.

– Testade och rekommenderade mobiler.

– Från etablerade återförsäljare.

– Aldrig sponsrade, vi är helt oberoende från tillverkare och butiker.

Läs mer om Surfa Deals

Sony Xperia XZ2 Compact presenterades på MWC 2018 och lanserades i april som en lite annorlunda modell i Sonys ganska anrika Compact-serie. Den var nämligen inte riktigt lika liten som tidigare modeller. Sony hade utökat skärmstorleken från 4,6 till 5 tum tack vare ett mer avlångt 18:9-format. Trots det behåller XZ2 Compact ett kompakt format tack vare en fortfarande liten bredd som gör den enkel att hålla i handen.

XZ2 Compact är den helt klart bästa Compact-mobilen någonsin. Den har en riktigt bra skärm, ganska bra batteritid, stöd för dubbla SIM och ett kraftfullt Qualcomm Snapdragon 845-chipset. Sony har dock fortfarande svårt att konkurrera med de bästa när det gäller kamerakvalitet och XZ2 Compact saknar en klassisk hörlursport och är lite tjock. Om du är ute efter en kompakt smartphone är XZ2 Compact ändå marknadens absolut bästa alternativ.

Sony Xperia XZ2 Compact
Klicka på bilden för att se priset på Prisjakt.

Xperia XZ2 Compact säljs fortfarande för sitt lanseringspris på 6 000 kronor av många återförsäljare. Denna veckan har dock Elgiganten ett erbjudande som gäller till och med söndag denna veckan, 12 augusti. Priset är nu 4 700 kronor. Betydligt lägre än det någonsin varit. Här kan du hitta erbjudandet och jämföra det med andra butikers priser på Prisjakt.

 
Sony Xperia XZ2 Compact
5.2 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:5,0 tum
Bra att veta:Vi har testat den rosa versionen av Xperia XZ2 Compact. Det finns också en svart, vit och grön.
Fördelar
+ Bra batteritid
+ Kraftfull processor
+ Dubbla SIM-stöd
+ Bra skärm
Nackdelar
- Reklamappar
- Kameran i mörker
- Lite tjock
- Saknar hörlursport
Kamera6.2
Skärm7.3
Batteri7.1
Kamera6.2
Skärm7.3
Batteri7.1
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Billigaste Snapdragon 845 på marknaden

Efter sin nya prissänkning är Sony Xperia XZ2 Compact inte bara ovanligt billig. Den är till och med branschens billigaste mobil med tanke på sina specifikationer. Ingen annan telefon med ett Qualcomm Snapdragon 845-chipset har ett så lågt pris. Du som konsument får alltså en hel del för pengarna. Sonys telefoner erbjuder dessutom ett långsiktigt värde eftersom Sony är en av branschens bästa tillverkare när det gäller snabba och kontinuerliga uppdateringar som ökar funktionalitet och säkerhet.

Test: Sony Xperia XZ2 Compact – liten, rund och trevlig

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

femton − sex =