Samsung Galaxy Watch Active 2
8.3 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Kompatibel:Android/iOS
Specifikationer:Storlek: 44 mm
Offline-musik: Ja
Lagring: 4 GB
4G-stöd: Ja
Fördelar
+ Alltid på-skärm
+ Smidig design
+ Mäter styrketräning
+ Ljusstark skärm
Nackdelar
- Pulsmätaren
- Pulsmätaren
- Touch-boetten
- Bixby
Hälsa/träning7.2
Batteri6.5
Skärm8.8
Hälsa/träning7.2
Batteri6.5
Skärm8.8
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Sammanfattning

Galaxy Watch Active 2 är Samsungs senaste smarta träningsklocka som har en stilren och kompakt design. Operativsystemet Tizen är för det mesta smidigt och funktionellt men gränssnittet saknar den roterande boett som vi gillat tidigare. Som träningsklocka har Active 2 en hel del smarta funktioner men med en GPS som inte klarar molniga dagar är den inte så pålitlig. Pulsmätaren är tyvärr inte heller tillräckligt exakt under aktivitet och vi ifrågasätter det stiliga men knappast svettåliga läderarmband som följer med. Med eSIM kan vi lämna telefonen hemma men batteriet tar tydligt stryk vid aktiv användning. Samsung Galaxy Watch Active 2 är alltså en tjusig smartklocka med gott om funktioner som tyvärr inte håller måttet som träningsklocka.

 

Hårdvara och design

Hårdvara

Galaxy Watch Active 2 har ett stilrent yttre i rostfritt stål. Klockan har en behaglig vikt med inbyggda funktioner för träning och förmågan att ersätta en mobiltelefon vid behov. De medföljande läderarmbanden bidrar till stil men går att ifrågasätta på en träningsklocka. Med en inbyggd högtalare gör klockan sig bättre som smartklocka än föregångaren.

Läs mer om hårdvaran

Snabb och stilig uppdatering

Bara lite över ett halvår efter lanseringen av Samsungs Galaxy Watch Active kommer uppföljaren, Galaxy Watch Active 2. Klockans yttre är snarlikt föregångarens, där avsaknaden av den roterande boetten på Samsungs Galaxy Watch bidrar till en minimalistisk design. Det innebär dock också att skärmen inte har någon kant som skyddar mot eventuella stötar. Likt andra Samsung-klockor bjuds också på två knappar på höger sida, som båda ger ifrån sig ett tydligt klick. Knapparna är lätta att hitta men vi har lite svårt att förstå varför de är olika stora. De sitter på en klocka som annars håller sig till ett symmetriskt yttre. På den motsatta sidan hittar vi i alla fall öppningar för högtalare som liknar de som finns i Apple Watch 5.

Galaxy Watch Active 2 kommer i två storlekar. Vår testmodell är 44 millimeter med dimensionerna 4,4 centimeter bredd med en höjd på 1,09 centimeter. Den mindre modellen är 40 millimeter, alltså 4 centimeter bred men med samma höjd. Den är alltså nästan identisk i storlek jämfört med föregångaren. Vi uppskattar att Samsung har tagit fram en modell för personer med större handleder. Även vikten har ökat sedan första modellen. Med rostfritt stål istället för aluminium väger den ny 42 respektive 37 gram beroende på storlek. Med neutrala färgval hittar vi klockan i svart och silver samt guld, som vår testmodell är. De medföljande armbanden är av läder, vilket ger ett lyxigare intryck än gummi/plast, men det är samtidigt opraktiskt på en träningsklocka då läder ogillar fukt. Båda modellerna har standardfästen på 20 millimeter, vilket betyder att armbanden lätt går att byta hos diverse klockhandlare.

Träningsklocka eller smartklocka?

Om vi sätter namnet åt sidan finns det egentligen inget som skiljer Galaxy Watch Active 2 från att vara en renodlad smartklocka med träningsfunktioner. Den smidiga designen innebär att klockan bygger mindre på armen jämfört med Samsungs annars rätt stora klockor. Samtidigt hittar vi en drös funktioner som högtalare och mikrofoner för att ta emot och initiera samtal och anropa röstassistenten Bixby. Likaså finns NFC för mobila betalningar och precis som på Samsungs tidigare klockor får vi 4 GB för att lagra appar och musik på. Jämfört med Apple Watch 5 som har 32 GB är det dock väldigt lite. Speciellt eftersom operativsystemet och förinstallerade appar tar upp cirka 2,5 GB. Galaxy Watch Active 2 kommer också med stöd för eSIM och även om det finns en modell utan 4G-uppkoppling säljs inte den i Sverige. Detta lämnar svenska konsumenter med den dyrare modellen.

Active 2 recension pulsmätare

För träning hittar vi sensorer som en optisk pulsmätare på undersidan. Under ytan har klockan även en accelerometer, ett gyroskop och en barometer för diverse träningsspårning. Galaxy Watch Active 2 har också utrustats med en EKG-mätare men precis som när Apple Watch 4 lanserades är den ännu inte aktiv. Det finns inte heller någon tidsram för när funktionen kan tänkas nå Sverige. För vattenskydd är klockan certifierad enligt IP68- och 5 ATM-klassifikationen, där den sistnämnde innebär att den ska klara 50 meters djup. Klockan tål alltså att doppas i poolen eller att bäras i duschen men rekommenderas inte för djupdykning. Den inbyggda vibrationsmotorn har två lägen: Stark och Lätt. Vi uppskattar valmöjligheten men hade gärna sett ett mellanläge. Det starka läget låter lite mer än önskat i ett tyst rum, samtidigt som Lätt istället är snäppet för svagt för att verkligen tillkalla uppmärksamhet i alla lägen.

Stäng

 

Skärm

Skärmtest

Galaxy Watch Active 2 har en helt rund AMOLED-skärm på 1,4 tum med en upplösning på 360 x 360. Även om klockan i sig själv är mindre än Samsung Galaxy Watch, är skärmen alltså snäppet större men behåller samma upplösning. Det innebär också en smått lägre pixeltäthet. På armens avstånd är det svårt att se. 40 mm-modellen har istället en skärmstorlek på 1,2 tum med samma upplösning. Under vårt test ser vi att klockan når en maximal ljusstyrka på ungefär 1 000 nits, vilket är samma som tidigare Samsung-klockor men också Apple Watch 5. Galaxy Watch Active 2:s skärm är alltså lätt att avläsa även i solljus, vilket är en stor fördel – speciellt i jämförelse med billigare konkurrenter så som Huawei Watch GT som endast når 400 nits. Skärmkanterna är smalare än på den tidigare modellen. Den agerar nu också som en digitalt ersättning till den tidigare populära roterande boetten.

 

Hälsa och träning

Active 2 test hälsa och träning

Galaxy Watch Active 2 är en kompetent stegräknare som smidigt håller koll på daglig aktivitet och hälsa. Tyvärr är den mindre pålitlig på att mäta avstånd med GPS. Pulsmätaren presterar bra vid stillasittande men håller inte måttet under rörelse. När Samsung tävlar i en liknande prisklass som Apple Watch 5 hade vi förväntat oss mer.

Läs mer om hälsa och träning

GPS och träning

Under den svenska hösten finns det alltid en risk att solen frånvarar i flera veckor. Vi testar alltid GPS i skogsmiljö då det bland annat är där som GPS-signaler har svårt att nå fram. Även moln kan påverka denna signal och i Galaxy Watch Active 2:s fall ser vi detta tydligt. Under vårt 2,3 kilometer långa joggingtest ser vi att klockan visar 2,21 kilometer, alltså 90 meter fel. Samtidigt mäter Apple Watch 4 2,3 kilometer och träffar målet med precision. Under träningspasset är det lätt att följa värden som avstånd, puls och hastighet. Om vi spelar musik på klockan får vi även en widget för att kontrollera den. Pulsmätaren har svårt att mäta rätt under aktivitet och ökar snabbt till ett för högt värde. Detta minskar inte snabbt nog, vilket innebär att seriösa träningsanvändare inte kan förlita sig på klockans pulsmätare.

Galaxy Watch Active 2 kan även mäta konditionsträning för cykel, simning och promenader samt en del inomhusaktiviteter, på exempelvis löpband. För styrketräning har den även stöd för träning så som situps, crunches, armhävningar och axelpress. Vissa av dessa mäter aktiviteten med repetitioner och varaktighet. När vi testar crunches mäter den tio av tio. Träning som inte rör armarna kan dock inte mätas mer än genom puls och varaktighet där klockan ger en uppskattad kaloriförbränning. Allt som allt kan Active 2 användas som en träningsklocka även för styrketräning, något som de flesta smartklockor inte klarar av. Som en konstig implementering sparar Samsung Health endast 30 dagars träningsdata. Det innebär att det inte går att gå tillbaka och jämföra nya pass med gamla. Det är en restriktion som vi inte ser på andra smartklockor.

Vardagsaktivitet

För att mäta daglig aktivitet samlar Galaxy Watch Active 2 stegräkning, antal klättrade trappor och hur mycket användaren tränar per dag. Som stegräknare presterar klockan som de flesta smartklockor. Under ett test på 500 steg ser vi att den endast missar fyra. Detta liknar exempelvis Apple Watch 5 som under samma test räknar fem steg för mycket. Det är betydligt bättre än Fitbit Versa Lite som räknar 20 steg för mycket. Med hjälp av den inbyggda barometern räknas trappor, som klassas som tre meter i kontinuerlig höjdökning. Under vårt test räknar Galaxy Watch Active 2 rätt antal trappor vid vardagligt bruk. Även när vi går upp för kullar som matchar målet räknar klockan rätt. Om vi springer upp och ned utan paus, eller trapptränar, tappar den dock räkningen. Det är synd men vanligt för smartklockor i dag.

Galaxy Watch Active 2 spårar effektivt automatiska aktiviteter så som Löpning, Cykel, Elliptisk träningsmaskin, Roddmaskin, Simning och Dynamisk träning. Klockan börjar vibrera för att berätta att den har börjat räkna efter tio minuters kontinuerlig aktivitet. Dessa automatiska spårningar räknas mot det dagliga målet som kallas Aktiv tid. Vi uppskattar detta framför exempelvis Huawei Watch GT, som bara räknar manuella aktiviteter. Med jämna mellanrum varnar klockan för stillasittande och föreslår rörelser som bålvridning eller en kort promenad. Som aktivitetstracker presterar alltså Active 2 väl och vi ser inga tendenser till spontana felmätningar. Detta kan jämföras med Fitbit Versa Lite som räknar steg när vi lägger telefonen i fickan.

Hälsa – puls, stress och sömnmätning

Galaxy Watch Active 2 mäter som standard pulsen var tionde minut, men helst när vi sitter stilla. Detta liknar Apple Watch 5 men i jämförelse samlar Samsung inte lika mycket information. Pulsmätarens Alltid på-läge ger i alla fall mer data både för stillasittande och rörelse. Detta möjliggör också klockans automatiska stressmätning som ger en visuell bild av när klockan tror att det har varit stressigt under dagen. Pulsmätaren mäter med noggrannhet under stillasittande och ligger alltid inom en godkänd felmarginal. Stressmätningen har blivit tydligare än på Samsungs tidigare klockor, men förutom att den tipsar om andningsövningar är den sällan något vi uppmärksammar.

Klockan mäter också sömn automatiskt när den bärs. Här samlas data om när klockan läser av de olika sömnstadierna Lätt-, Djup- och REM-sömn och hur mycket användaren har varit vaken under nattens gång. Att validera dessa mätningar är så gott som omöjligt. Vi kan dock se att Galaxy Watch Active 2 mäter betydligt mer lättsömn än andra stadier. Klockan reagerar snabbt på insomnande men har lite svårt att identifiera när vi vaknar, speciellt om vi sitter kvar i sängen med telefonen i handen. I kontrast med Samsungs tidigare klockor ser vi inga felaktiga mätningar av tupplurar. Tupplurar stör alltså inte sömndata på samma sätt som tidigare.

Stäng

 

Mjukvara

Samsung Galaxy Watch Active 2 Mjukvara recension

Tizen blir bättre och bättre och erbjuder en rad användbara funktioner för smartklockor. Med funktioner som Samsung Pay och offline-listor till Spotify är det synd att ett mindre apputbud drar ner klockans värde. Även röstassistenten Bixby gör sig mindre användbar för svenska konsumenter. Den roterande boetten saknas fortfarande och Samsung försöker att ersätta den med ett digital alternativ på skärmkanten, utan att lyckas helt.

Läs mer om mjukvaran

Tizen – Bättre men inte riktigt där

Samsungs operativsystem, Tizen, har sedan smartklockan Gear S2 endast fått mindre kosmetiska uppdateringar. Här ser vi ett gränssnitt som matchar AMOLED-skärmen med svarta bakgrunder och som erbjuder kontrast i färg där detaljer är viktiga. Detta är tydligt skapat efter den roterande boetten, där notiser ligger till vänster om klockansiktet. På höger sida hittar vi istället widgetar och till skillnad från Googles Wear OS finns det ingen gräns på hur många vi får placera efter varandra. Detta kan snabbt bidra till många fingergester, då bläddrandet går ett steg åt gången. Med ett svep ned från den övre skärmkanten når vi snabbinställningar och även dessa finns det gott om. Snabbinställningarna kan nås från gränssnittets alla menyer och appar, vilket vi uppskattar.

Den övre knappen fungerar vid enkeltryck som en tillbakaknapp. Håller vi in den öppnas istället Samsung Pay. Den nedre knappen fungerar som en hemknapp och öppnar applådan från hemskärmen. Tizen har länge placerat app-ikoner i en cirkel längs skärmkanten, vilket har gjort dem väldigt små. Ytan i mitten användes då för att visa den markerade appens namn. Det gav mycket oanvänd yta på skärmen. Nytt för Tizen i år är att applådan också kan visas som en lista, vilket ger större ikoner och tydligare information om varje app. Notiser tas smidigt emot på klockan och går att svara på antingen genom T9-tangentbordet, en ny och välfungerande handskrivning eller röstdiktering på engelska.

Mjukvara kan inte alltid ersätta hårdvara

Samsung har länge erbjudit ett Alltid på-läge för skärmen där färger, animationer och ljusstyrka minskas för att minimera batterianvändning. I jämförelse med Apple Watch 5:s nya skärmläge är Samsungs mjukvara dock ganska enkel. Samsung låter skärmen visa klockansiktet oberoende på vilken app som är aktiv. Vi ser alltså att animationer rycker till varje gång skärmen tänds och om det finns en sekundvisare försvinner den för att återigen göra en entré. Med Alltid på-skärmen kan alltså Galaxy Watch Active 2 lättare efterlikna en klassisk klocka, men inte med samma flyt som vi ser på Apples smartklocka. Även om vi skulle ignorera kosmetiska detaljer så låter Samsung inte heller appar att förbli vakna dynamiskt. De stängs istället av efter en valbar tidsintervall. Under denna tid visar inte heller appen tiden på ett smart sätt när skärmen är tänd, vilket innebär att vi behöver klicka på hemknappen för att se klockan.

Spotify

Precis som på den tidigare modellen saknar Galaxy Watch Active 2 den roterande boetten. I ett försök att ersätta den avsaknade funktionen har Samsung utrustat skärmkanten med en funktion som kallas ”Touch bezel”. Lätt uttryckt innebär det att den registrerar svep och navigerar i gränssnittet som den fysiska boetten brukade göra. Under vårt test ser vi att detta aldrig blir lika naturligt, som på tillverkarens gamla klockor. Förutom när vi snabbt vill bläddra igenom widgetar är det lättare att använda den traditionella pekskärmen för att bläddra.

Bixby, samsung Pay och appstöd

Samsungs smartklockor har både en relativ stor för- och nackdel i sitt utbud i jämförelse med Apple Watch. Fördelen heter Samsung Pay. som har bredare stöd från banker och återförsäljare är någon annan konkurrent. Att betala med klockan fungerar utan svårigheter under vårt test, även om knappsatsen för att mata in PIN-koden lägger sig klumpigt runt skärmkanten. Som röstassistent har Bixby dock väldigt lite att komma med, speciellt för icke engelsktalande konsumenter. Galaxy Watch Active 2 plockar snabbt upp kommandon och vi ser en tydlig förbättring i hastigheten jämfört med tidigare klockor från tillverkaren. Att fråga om vädret fungerar till exempel snabbt och vi får återkoppling både verbalt och i text. Assistenten kan också starta diverse träningsaktiviteter. Vad Bixby saknar är språkstöd och möjligheten att samtala med andra tjänster så som Spotify. Till skillnad från telefon-versionen av Bixby kan den inte heller stänga av funktioner som Wi-Fi.

Samsungs appbutik, Galaxy Store, går att nå på både telefonen och klockans skärm. Att kunna installera appar direkt från klockan är något vi uppskattar men gränssnittet innebär att vi måste veta vilken app vi vill installera innan. Här går det nämligen inte att läsa appens beskrivning eller se skärmdumpar. Allt vi har att gå på är ett namn och appens betyg. Tizen saknar också en hel del appstöd jämfört med Googles Wear OS eller Apples Watch OS. Vi hittar en del träningsappar så som Strava, Under Armour och MapmyRun men mycket annat är tredjepartsappar för tjänster gjorda av okända tillverkare. Spotify har en egen app och precis som på Garmins klockor går det att ladda ned spellistor för att strömma till trådlösa hörlurar. Förutom appar finns det ett enormt utbud av klockansikten av varierande kvalitet.

Telefonuppkoppling

Samsung Galaxy Watch behöver två till fyra appinstallationer för att anslutas till telefonen. Galaxy Wearable står för synkronisering av notiser, inställningar och kopplingen till telefonen. Här går det smidigt att ändra klockans djupare inställningar genom telefonens större skärm. I Samsung Health går det att avläsa data från varje dag, vecka eller månad. Samsung Health har också sociala aspekter för att utmana vänner eller delta i större utmaningar.

Samsung Galaxy Watch fungerar på både Android och iOS. Listan över funktioner minskar dock i tre etapper. Med en modern Samsung-telefon har klockan fullt stöd för samtliga funktioner. Då kan även tredjeparts-appar visa extra information vid notiser. Skype kan till exempel lista tidigare meddelanden i en konversation. I den andra etappen har vi Android-telefoner från andra tillverkare som tappar stöd för SMS- och e-post-appar. Notiser från sådana appar visas istället som för vanliga appar, även om de fortfarande går att svara på. Att parkoppla en Galaxy Watch till andra Android-telefoner kräver också två extra installationer, kallad Galaxy Watch Plugin och Samsung Accessory Service, vilket kan vara förvirrande. Lyckligtvis guidar appen smidigt användaren genom processen.

iOS-användare har bättre alternativ

Med stöd för iPhones kan Galaxy Watch Active 2 användas av nästan alla världens smartphoneanvändare på ett eller annat sätt. Apples låsta mjukvara innebär dock en del restriktioner. Att ta emot telefonsamtal på klockan kräver exempelvis en extra Bluetooth-anslutning, något som inte är uppenbart förrän vi försöker ringa med klockan. Det går inte heller att svara på meddelanden från klockan. Vidare tappar vi stöd för Samsung Pay vilket innebär att klockan inte kan användas för mobila betalningar och vi kan inte heller köpa appar i Galaxy Store. Allt som allt innebär restriktionerna en begränsad smartklocka som inte har mycket att erbjuda iPhone-användare förutom en annan stil än Apple Watc och möjligheten att ladda ned Spotify-spellistor.

Stäng

 

eSIM – telefonfritt

Test eSIM 4G Galaxy Watch Active 2

Med eSIM kan Galaxy Watch Active 2 så gott som ersätta en telefon. Snabb uppkoppling gör det lätt att lämna telefonen både för korta och långa stunder. Att ta emot samtal eller svara på meddelanden är då möjligt nästan var som helst. Tyvärr är klockan fortfarande beroende av att telefonen är påslagen för att exempelvis skicka SMS.

Läs mer om eSIM

Delar av detta test har stora likheter med vårt test av Samsung Galaxy Watch eftersom de är lika varandra på många sätt.

När Wi-Fi inte räcker till

Galaxy Watch Active 2 använder Wi-Fi flitigt för att förlänga kopplingen till telefonen på avstånd. Det är enkelt att ansluta till nya nätverk tack vare tangentbordet, som gör det smidigt att fylla i lösenord. eSIM tar konceptet längre, där klockan kan ta emot notiser och samtal även i skogen, när telefonen ligger kvar hemma. eSIM, eller Embeded SIM, är ett inbyggt SIM-kort som kan aktiveras genom mobiloperatörer som stödjer tjänsten. Klockan får då samma telefonnummer som mobiltelefonen och kan självständigt ringa och ta emot telefonsamtal. I skrivande stund är det operatörerna Tre, Tele2, Telenor och Telia som har stöd för eSIM på Samsungs smartklockor. Det går att aktivera tjänsten på både Android och iOS med samma begränsningar i funktionalitet som när klockan ansluts via Bluetooth.

Med SIM-kortet aktiverat ser vi att Galaxy Watch smidigt ansluter till det mobila nätet, när telefonen är utom räckhåll. Detta ger fristående tillgång till notiser, meddelanden, strömmande musik genom Spotify och telefonfunktioner. Inställningarna för klockans SIM-kort är inte helt enkla att förstå då ursprungliga operatörsinställningar finns under ”Mobilnät”.

Smidigt så länge telefonen är på

eSIM fungerar för det mesta som förväntat där notiser från telefonens appar når klockan, även om vi befinner oss långt ifrån. Det går också att svara på meddelanden eftersom klockan skickar data till telefonen som mellanhand. Detta innebär att den är beroende av att telefonen är påslagen och har en datauppkoppling. Galaxy Watch kan alltså inte ta emot notiser från appar på egen hand, med samma premisser som Apple Watch 4. Om telefonen är avstängd eller inte har en datauppkoppling fungerar fortfarande funktioner som musikstreaming och telefonsamtal. Att skicka SMS går dock inte, då klockan försöker ansluta till och skicka meddelandet genom telefonen.

Stäng

 

Batteri

Batteritest Galaxy Watch Active 2

Samsung Galaxy Watch Active 2 har en batteritid på en till två dagar beroende på användning. Det är lätt att använda batteriet på en dag och ännu snabbare när eSIM är aktivt. Med lättare användning är det dock inga problem att ha klockan två dagar med skärmen alltid på, eller till och med tre dagar utan. Detta är dock utan GPS-aktivitet, något som visar sig kräva mer av batteriet än med konkurrenterna. Klockan behöver extra batteritid då den smidiga laddaren tyvärr inte är snabb.

Läs mer om batteriet

Ett, två eller tre?

Med Galaxy Watch Active 2 har Samsung sänkt ribban på marknadsförd batteritid. Där Galaxy Watch påstås nå fyra dagar, något vi haft svårt att uppnå, sägs Active 2 snarare klara hela dagen och kanske lite till. Under vårt test ser vi att detta ofta underskrider vårt resultat, där klockan med lätt användning klarar av minst två dagar. Det är dock synligt att all användning snabbt påverkar batteriet och med ett fåtal röstkommandon, några meddelandesvar och musikuppspelning är det lätt att tömma batteriet på en dag eller mindre. Försiktiga användare kan till och med klara tre arbetsdagar innan klockan behöver laddas, även om det blir knapert på kvällen. Mer aktiva användare med skärmen och pulsmätning ”Alltid på” kan förvänta sig en till två arbetsdagar.

Så fort skärmen används ser vi procenten falla och det krävs inte mer än ett snabbt svar på ett meddelande. Detta går lätt att jämföra med Apple Watch 5 och 4 som höll sig över mållinjen trots aktiv användning. Att träna med GPS gör problemen med batteritid extra synliga eftersom klockan tappar nio procent på bara cirka 15 minuter. Det är fem procentenheter mer än många konkurrenter. Allra mest ser vi dock att användningen av eSIM påverkar batteritiden. 15 minuters musikuppspelning drar ytterligare minst 15 procent. Efter en normal arbetsdag utan telefon och med minimal aktiv användning går batteriet från 100 procent till 37. Det jämfört med Apple Watch 5 som låg på samma nivå med betydligt mer användning.

Laddaren

Smidig med långsam laddare

Precis som till vårens Galaxy Watch Active har höstens modell en smidig laddare i form av en puck. Klockan stödjer trådlös laddning genom Qi-standarden men eftersom den är så liten klarar den inte av att laddas med telefonladdare. Samsung säljer istället sin Duo-laddare med en zon för klockan och en för mobilen. Att placera Galaxy Watch Active 2 på laddaren är i alla fall busenkelt men att ladda den tar cirka två timmar, vilket är dubbelt så långt som Huawei Watch GT och 30 minuter längre än för Apple Watch.

Stäng

 

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 − fem =