I Svenska Smartphoneguiden hittar du de senaste och mest aktuella rekommendationerna av Sveriges bästa smartphones. Telefoner som vi rekommenderade för ett år sen kan därför bli av med sin utmärkelse när en ny konkurrent kommer och har mer att erbjuda. Huawei P20 Pro är ett exempel på en mobil som blivit av med sin utmärkelse men som nu hittar tillbaka in i guiden.

Äntligen ett stabilt lågt pris

Huawei P20 Pro lanserades för drygt ett år sen. Den lanserades med ett helt nytt kamerasystem som vände upp och ner på mobilbranschen. Efter flera år av förbättring, men ofta ganska mediokra kamerasystem i sina smartphones, visade sig Huawei plötsligt vara en ledare på smartphonekameror. I kombination med en vattentålig design, bra batteritid och bra prestanda hade Huawei P20 Pro vad som krävdes för att krönas som Sveriges bästa mobil. Den fick alltså vår Bäst i test-utmärkelse.

Det var inte förrän lanseringen av Samsung Galaxy Note 9 som den blev av med sin fina utmärkelse. Nån månad senare gjorde Huawei visserligen revansch med Mate 20 Pro men P20 Pro var definitivt inte den marknadsledare som den hade varit. Det har givetvis inte förändrats. Vad som har förändrats är prissättningen för P20 Pro.

Efter nästan ett halvår av varierande priser har P20 Pro äntligen stabiliserat sig under 6 000 kronor. Den har sålts för så lite som 5 500 kronor vid flera tillfällen sen Black Friday 2018 men den har också stuckit upp till 6 500 kronor vid flera tillfällen. Anledningen är helt enkelt en rad olika kampanjer. Vi sätter inte rekommendationer baserat på kortvariga kampanjer utan på etablerade marknadspriser. Det är därför det är roligt att se att P20 Pro nu äntligen har stabiliserat sig runt 5 500 kronor hos många svenska återförsäljare.

Bäst under 6 000 kronor
Huawei P20 Pro
6.8 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:6,1 tum
Bra att veta:Vi har testat den svarta och lila/blåa versionen av P20 Pro men det finns också en blå version.
Fördelar
+ Otrolig kamera
+ Dubbla SIM
+ Bra batteritid
+ Vattentålig
Nackdelar
- Saknar microSD-stöd
- Saknar hörlursport
- Bräcklig glasbaksida
- Lite krånglig mjukvara
Kamera7.4
Skärm6.7
Batteri7.3
Kamera7.4
Skärm6.7
Batteri7.3
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Med flaggskeppsfunktioner

Med det nya priset är Huawei P20 Pro en otroligt prisvärd mobil. Den är till och med Bäst under 6 000 kronor. Kameran är särskilt imponerande för priset. Den närmaste konkurrenten är Xiaomi Mi 9, som har sin egen utmärkelse tack vare ett pris under 5 000 kronor. Huawei P20 Pro har dock en märkbart bättre kamera, utöver flera små flaggskeppsfunktioner, så som en vattentålig design. Tack vare Android Enterprise Recommended-certifiering har Huawei P20 Pro dessutom fortfarande en garanti om ytterligare två år av säkerhetsuppdateringar för mjukvaran.

Huawei P20 Pro kan mycket väl visa sig vara en av 2019:s största konkurrenter i den övre mellanklassen, som blivit allt hetare med stora satsningar från OnePlus, Xiaomi, Asus och senast Samsung. Du kan i alla fall alltid hitta den senaste utmärkelsen i Svenska Smartphoneguiden.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

1 KOMMENTAR

  1. Ett tips. Just nu säljer Tele2 Mate p20 pro för under 6000 kr på avbetalning. 6-24 månader. Iofs måste abonnemang tecknas dock med fri bindningstid. Du skriver att ni inte tar upp tillfälliga kampanjer men detta erbjudande kunde jag inte motstå så det blev ingen Xiaomi mi 9…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra × fyra =