ZTE Axon M har galen dubbelskärmsdesign

0

Under de senaste åren har ZTE gjort flera seriösa försök att etablera sig på smartphonemarknaden i västvärlden. Företaget har dock också introducerat ett flertal lite underliga produkter. På CES 2017 visade ZTE upp en 3D-mobil som hade passat bättre år 2011. Nu visar ZTE upp en ny modell med en egen gimmick. Denna gången är den lite mer unik… men inte nödvändigtvis på ett bra sätt.

Dubbla appar eller stora appar

ZTE Axon M är en telefon som lanserades i USA under slutet av förra året. CES 2018 var vårt första tillfälle att ta en titt på den. Modellen ser kanske ut som en vanlig smartphone till en början men den har en unik designfunktion. På baksidan sitter en andra bildskärm som kan vändas fram för att visas bredvid huvudskärmen. De två skärmarna är lika stora, 5,2 tum och har båda Full HD-upplösning och LCD-teknik.

De dubbla skärmarna ger ZTE tillfälle att hitta på flera intressanta lösningar. En speciell fördel med de dubbla skärmarna är kameran. Eftersom telefonen har skärmar på både framsidan och baksidan kan telefonen bara vändas för att kameran ska bytas från att användas som selfiekamera till huvudkamera. Det betyder också att ZTE Axon M kan ha en selfiekamera som är bättre än den genomsnittet, eftersom den är identisk med huvudkameran.

De två skärmarna kan användas på flera olika sätt. Användare kan till exempel använda dem för att visa två olika appar på skärmarna samtidigt. ZTE har anpassat operativsystemet för att göra det möjligt att till exempel visa Gmail och Chrome på de två skärmarna samtidigt. Användare kan också välja att visa en app över de båda skärmarna. På det sättet kan skärmarna användas för att simulera en stor surfplattliknande skärm. I detta läget kan användare till exempel bläddra ner på en hemsida och få en större översikt över hela sidan.

ZTE Axon M

Dela en video

De två skärmarna kan användas på ytterligare ett sätt. Det låter användare välja en app som ska visas identiskt på de två skärmarna. Den enda skillnaden är att skärmarna är orienterade åt olika håll. Det gör det till exempel möjligt att vika upp telefonen, ställa den på ett bord och låta två användare se samma video från två olika sidor av telefonen.

ZTE Axon M är en minst sagt speciell telefon. Den lanserades som nämnt i USA under slutet av förra året men ZTE har sagt att de planerar att lansera den i Europa senare i år. Företaget har dock inte bekräftat om den kommer till Sverige eller hur mycket den då skulle kunna kosta.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − 3 =