ZTE flyger under radarn – Axon 9 Pro kan utmana OnePlus 6

0

ZTE har haft det ganska svårt den senaste tiden efter hårda sanktioner från den amerikanska staten. Företaget verkar dock äntligen vara på gång med nya produkter igen. Nu lanseras Axon 9 Pro som företagets senaste flaggskepp. Det är ett flaggskepp som inte verkar få så mycket uppmärksamhet men som ändå verkar lovande.

Har det mesta

Axon 9 Pro har svårt att sticka ut men verkar samtidigt lyckas med det mesta. Åtminstone på pappret. På framsidan av telefonen finns en 6,2 tum Full HD-upplöst AMOLED-skärm, på insidan finns ett Qualcomm Snapdragon 845-chipset, 6 GB RAM, 128 GB lagring och ett 4 000 mAh-batteri. På baksidan finns en 12 och en 20 megapixelkamera varav den andra är en vidvinkelkamera. Utöver det har den plats för dubbla SIM-kort, den har dubbla högtalare, är vattentät enligt IP68-standarden och skeppas med en ganska ren version av Android.

Med den långa listan av specifikationer och funktioner kan vi konstatera att Axon 9 Pro faktiskt lyckas erbjuda de mest nödvändiga specifikationerna. Med ett pris på 650 Euro betyder det att den har en teoretisk chans att konkurrera med mobiler så som OnePlus 6. Axon 9 Pro kostar visserligen lite mer men den har ett större batteri, bättre vattentålighet och en ganska unik vidvinkelkamera.

Billigare halvan

ZTE är minst sagt små i Sverige. Vi förväntar oss därför ingen bred lansering för Axon 9 Pro. Lanseringen är ändå planerad med start under början av oktober och ett pris på minst 6 500 kronor. Med en stor och ljusstark skärm, en ganska kompakt design, bra komponenter och en till synes bra mjukvara är vi ändå riktigt intresserade av om Axon 9 Pro faktiskt kan bli ett ganska bra bidrag i den del av marknaden som vi nu brukar beskriva som den billigare halvan av flaggskeppssegmentet. Vi får helt enkelt se. Vi hoppas att vi kan få tag på ett testexemplar i samband med lanseringen och återkommer med ett fullt test så snart vi kan.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

två × ett =