Nokia 2720 Flip är vikmobil med Google Assistant

0

På IFA 2019 presenterade Nokia bland annat två nya smartphones. Utöver det visades Nokia 110 som en feature phone för 20 Euro och Nokia 2720 Flip som företagets senaste ”original”-mobil med en klassisk vikbar design.

KaiOS för Google Assistant

Den nya modellen har inte många tekniska funktioner att skryta med. Hårdvaran är minst sagt enkel och det är en del av poängen med den. Likt föregångarna i Original-serien är 2720 Flip tänkt att vara enkel att använda, utan att utesluta användaren från den moderna världen. I det ganska nya operativsystemet KaiOS finns stöd för Facebook, WhatsApp, Youtube och vissa andra tjänster. Med ett klassiskt T9-tangentbord är det inte särskilt smidigt att skriva på den, särskilt inte på grund av de ganska mediokra knapparna. Med stöd för Google Assistant och 4G går det i alla fall att söka och skriva med rösten.

Nokia 2720 Flip

Nokia 2720 Flip har en enkel kamera på sin baksida. Här finns också ett tunt plastskal som kan plockas loss för att få tillgång till det utbytbara batteriet. När telefonen är ihopvikt kan notiser och klockan visas på utsidan med den externa LCD-skärmen. Ingen av telefonens skärmar är dock pekskärmar. All navigering sker med de fysiska knapparna på insidan.

Med plast på utsidan och faktiskt också plast över skärmarna är Nokia 2720 Flip knappast en lyxig mobil. Den klassiska designen kan dock locka både gamla användare som vill tillbaka till ”en bättre tid” och för yngre användare som vill ha en lite enklare mobil med lite färre funktioner. Trots telefonens plastiga design och enkla hårdvara kostar 2720 Flip inte riktigt så lite som Nokia 110. 109 Euro blir det europeiska priset när den lanseras senare denna månaden.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − 7 =