Huawei P20 lanserades i somras som det mindre och lite glömda syskonet bakom storebrodern P20 Pro. Under hösten sjönk dock P20 kraftigt i pris och blev plötsligt ett imponerande bra alternativ. Nu har den sjunkit ännu mer och till och med lagt sig i en helt ny prisklass.

Från billig till väldigt billig

Om Surfa Deals:

– Ovanligt låga priser.

– Testade och rekommenderade mobiler.

– Från etablerade återförsäljare.

– Aldrig sponsrade, vi är helt oberoende från tillverkare och butiker.

Läs mer om Surfa Deals

Sedan höstens prisjusteringar har Huawei P20 haft vår utmärkelse för bästa mobilen under 5 000 kronor. Den har erbjudit många bra kvaliteter för ett imponerande pris. Denna veckan har Elgiganten sänkt sitt pris på telefonen till 3 700 kronor. Den är alltså nedsatt från lanseringspriset på 5 600 kronor och den senaste tidens normalpris, 5 000 kronor. Det sätter den i en ny prisklass där den konkurrerar med till exempel Xiaomi Pocophone F1. I den nya prisklassen erbjuder Huawei P20 en kamera som ligger i en helt annan klass än konkurrenterna, den har en bättre skärm än de flesta och ett ovanligt kompakt format.

 
Huawei P20
5.5 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:5,8 tum
Bra att veta:Vi har testat både 64 och 128 GB-versionen. De är identiska med undantag för lagring och färg.
Fördelar
+ Bra kamera
+ Dubbla SIM
+ Stadig konstruktion
+ Bra snabbladdare
Nackdelar
- Saknar microSD-stöd
- Saknar hörlursport
- Bräcklig glasbaksida
- Lite krånglig mjukvara
Kamera7
Skärm7.1
Batteri6.7
Kamera7
Skärm7.1
Batteri6.7
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Den enda konkurrenten som faktiskt kommer i närheten av Huawei P20:s nya prisvärdhet är Xiaomi Mi 8 som säljs för 4 000 kronor just nu. Eftersom den saknar bred svensk distribution kan den inte få en utmärkelse i Svenska Smartphoneguiden men den är tillgänglig för dig som till exempel vill ha lite bättre batteritid.

Tänk efter före

Elgigantens nya pris verkar gälla hela veckan ut så det är ingen idé att stressa sig till butiken. Tänk efter om du verkligen behöver köpa en ny smartphone. Det är alltid billigare att inte köpa alls än att köpa en nedsatt produkt. Om du verkligen är ute efter en billig smartphone finns det dessutom fler produkter i ännu lägre prisklasser. Kolla gärna in Svenska Smartphoneguiden för bra och enkla rekommendationer.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + fem =