När vi startade Surfa under början av 2016 gjorde vi det med en av Sveriges mest kompletta guide för konsumenter som vill köpa nya smartphones. Sedan dess har Svenska Smartphoneguiden vuxit och blivit Sveriges i särklass största köpguide för smartphones. Nu lanseras Abonnemangsguiden som ett naturligt syskon.

Ska vägleda konsumenter

Abonnemangsguiden är resultatet av ett långtgående projekt på Surfa för att vägleda konsumenter, inte bara med smartphones utan också med mobilabonnemang. Vi har länge arbetat med att granska teleoperatörerna i Sverige och har gjort flera viktiga avslöjande. Under det senaste året har vi också utvecklat den nya guide som vi lanserar nu.

Abonnemangsguiden bygger på en samling av 100 abonnemang från Sveriges största teleoperatörer. Vi har samlat 20 egenskaper från varje abonnemang för att få information om abonnemangets pris, surfmängd, SMS, samtal, stöd för avancerad teknik så som Wi-Fi-samtal, VoLTE och RCS, pris för extra surf, startavgift och mycket mer. Vi har samlat totalt 2 000 datapunkter för att kunna välja Sveriges bästa abonnemang.

Unik algoritm sätter betyg

Datapunkterna har matats in i en algoritm som har använt all data för att sätta betyg på abonnemangen. En stor del av betygen baseras på hur prisvärda abonnemangen är men många andra egenskaper har också betydelse. Det gör att teleoperatörer som till exempel låter användare fortsätta surfa även när surfpotten är slut eller låter användare spara sin oanvända surf kan få högre betyg än konkurrenter med samma surfmängd och pris. På det sättet kan algoritmen peka ut abonnemang som erbjuder både bra priser och många andra bra egenskaper.

För att du som konsument enkelt och snabbt ska kunna hitta ett abonnemang som passar dig har vi valt ut marknadens bästa abonnemang. Dessa får vår Surfa rekommenderar-stämpel. Vi har dock också speciella utmärkelser för till exempel studenter, seniorer och för dig som reser mycket inom EU. Vi hoppas att alla kan hitta ett abonnemang som passar dem i Abonnemangsguiden.

Gå in i Abonnemangsguiden för att börja spara pengar i dag.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − 4 =