Asus lite speciella gaming-telefon visas i dag i sin andra version. ROG Phone 2 presenteras med en lång rad specifikationer som sätter siktet på användare med extrema krav på prestanda och batteritid.

120 Hz med AMOLED

På framsidan av ROG Phone 2 finns en 6,6 tum Full HD-upplöst AMOLED-skärm med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Utöver det säger Asus att pekskärmen drivs i 240 Hz för en rekordlåg responstid på 49 ms. Det gör Asus först i världen med en så snabb AMOLED-skärm. Vi har sett 120 Hz LCD-skärmar tidigare och OnePlus 7 Pro är den tidigare rekordhållande AMOLED-mobilen, som kan nå 90 Hz. Den högre bildfrekvensen i ROG Phone 2 borde ge en snabbare användarupplevelse som främst kan utnyttjas i snabba spel.

På tal om snabba spel krävs hög prestanda för att driva dem. För det tar ROG Phone 2 hjälp från Qualcomms nya Snapdragon 855+-chipset, vilket den nu blir först med. 855+ erbjuder bland annat 15 procent högre grafikprestanda än 855, för att kunna krama ut ett par extra bildrutor per sekund i de mest krävande spelen. Utöver det finns 12 GB RAM och upp till 512 GB lagringsutrymme.

6 000 mAh!

Den snabba skärmen och kraftfulla processorn kommer sannolikt att sluka energi. För att försöka lösa det problemet har Asus tryckt in ett 6 000 mAh-batteri under huven. Det är alltså 1 000 mAh mer än Asus ZenFone 6, som just nu har Surfas Längst batteritid-utmärkelse i Svenska Smartphoneguiden. På tal om Asus ZenFone 6 använder den nya ROG-mobilen en liknande 48 megapixelkamera som sitt syskon. Till skillnad från syskonet har den dock inte en roterande kameramodul.

Likt sin föregångare har den också ultraljudsbaserade extraknappar på sin långsida. AirTrigger 2 ska nu kunna hållas in, istället för att kräva att de trycks in varje gång. Nya vibratorer ska också minska svarstiden från 63 till 20 ms. Utöver det ska också de två frontmonterade högtalarna vara mer än dubbelt så kraftfulla som i den föregående modellen.

Vi har inte fått se svenska lanseringsdetaljer än men 128 GB-modellen av Asus ROG Phone 2 ska kosta 900 dollar och 512 GB-modellen ska kosta 1 100 dollar i USA. Lanseringen är tänkt att ske den 4 september, även om vi inte är helt säkra på att det också gäller för Sverige.

Källa: PhoneArena

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.
Joel är chefredaktör på Surfa och smartphoneexpert med många års erfarenhet av konsumentjournalistik. Epost: joel@surfa.se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 4 =