Xiaomi har dominerat budgetsegmentet av den svenska smartphonemarknaden sedan deras debut i landet år 2018. Just nu har de tre budgetutmärkelser i Svenska Smartphoneguiden och två av dem är extra prisvärda denna veckan. Både Xiaomi Mi 10 Lite och Poco M3 är riktiga deals.

Ännu billigare

Om Surfa Deals:

– Ovanligt låga priser.

– Testade och rekommenderade mobiler.

– Från etablerade återförsäljare.

– Aldrig sponsrade, vi är helt oberoende från tillverkare och butiker.

Läs mer om Surfa Deals

Xiaomi Mi 10 Lite beskriver vi vanligen som Sveriges bästa smartphone för under 4 000 kronor. Den närmaste konkurrenten är Relame 8 Pro, som nyligen lanserades i Sverige. Vi tycker dock att Mi 10 Lite är en bättre smartphone och just nu är den otroligt prisvärd. Den har stöd för 5G-teknik, har en bra processor för sitt pris och bjuder både på en ljusstark skärm och bra batteritid. Nu säljs den av Webhallen för strax under 3 000 kronor. Det betyder att den konkurrerar med modeller såsom OnePlus Nord N10, som har en sämre kamera och betydligt klenare processor. För 3 000 kronor är Xiaomi Mi 10 Lite en exceptionellt prisvärd smartphone som kan uppfylla många konsumenters vardagsbehov utan problem.

 
Xiaomi Mi 10 Lite 5G
6.3 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:6,57 tum
Bra att veta:Vi har testat 128 GB-modellen men 64 GB-versionen är identisk, utöver lagringskapacitet.
Fördelar
+ Bra batteritid
+ Ljusstark skärm
+ Har hörlursport
+ 5G sub6-stöd
Nackdelar
- Saknar microSD-stöd
- Saknar 90 Hz-skärm
- Dåliga extrakameror
- Reklamappar
Kamera6.7
Skärm7.3
Batteri8.3
Kamera6.7
Skärm7.3
Batteri8.3
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

Billigast med utmärkelse

Poco M3 är en mobil som också produceras av Xiaomi. Den är betydligt billigare än Mi 10 Lite. Den har fått utmärkelsen Bäst under 2 000 kronor men kostar nu otroliga 1 200 kronor. Det är möjligen det lägsta priset någonsin för en mobil som har en utmärkelse i Svenska Smartphoneguiden. Det betyder inte att den har världens bästa kamera eller snabbaste processor, men den uppnår våra krav på funktionalitet, tillgänglighet och grundläggande prestanda. Den är gjord för dig som vill betala så lite som möjligt för en smartphone, som fortfarande har de viktigaste funktionerna och som, i detta fallet, har en otroligt bra batteritid. Den kan fungera som den perfekta andra-mobilen eller som en mobil för barn eller äldre.

 
Poco M3
4.8 Expertomdöme
0 Läsaromdöme (0 röster)
Skärmstorlek:6,53 tum
Bra att veta:Vårt testexemplar är helt svart men det finns även en gul och en blå variant av Poco M3.
Fördelar
+ Utmärkt batteritid
+ 128 GB lagring
+ 4 GB RAM
+ Högupplöst skärm
Nackdelar
- Ljussvag skärm
- Saknar NFC
- Meningslöst dålig makrokamera
Kamera5.5
Skärm6.1
Batteri9.1
Kamera5.5
Skärm6.1
Batteri9.1
Pris:
Lämna/Läs läsaromdöme
Vad läsare tycker... Logga in för att lämna omdöme
Sortera:

Bli först att lämna ett omdöme.

User Avatar
Verifierad
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Visa mer
{{ pageNumber+1 }}

I vanlig ordning kan vi inte säga hur länge dessa priser kommer att vara aktuella. I vanlig ordning är det dessutom alltid billigast att inte köpa något alls. Nu har du i alla fall en ovanligt bra chans att köpa en billig och bra smartphone som vi rekommenderar.

Surfa.se har inget kommersiellt redaktionellt samarbete med någon smartphonetillverkare eller återförsäljare. Vi får däremot en liten ersättning från Prisjakt när du klickar på en länk för en prisjämförelse. Hos Prisjakt kan du göra objektiva prisjämförelser.

På Surfa.se jobbar vi utifrån konsumentjournalistiska principer för att ta reda på sanningen. Vi skriver utförliga artiklar och tester och tummar inte på kvalitet eller opartiskhet. Läs mer om hur vi jobbar för god journalistik här.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 2 =